Nasveti in varnostVarnost

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, brez vozniških dovoljenj ostalo kar 366 voznikov

Policisti so minuli teden, od 7. do 13. novembra 2022, poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

Dnevi okoli martinovega so znani po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. V tem času so policisti v okviru poostrenega nadzora voznikom odredili 16.003 alkotestov.

Od 16.003 odrejenih alkotestov je bilo 410 pozitivnih in 10 odklonjenih. Med pozitivnimi je bilo 279 kršitev do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka in 131 kršitev nad 0,52 mg/l.

Policisti so pridržali tudi 23 voznikov motornih vozil in začasno odvzeli 366 vozniških dovoljenj.

Poostren nadzor je potekal vzporedno z akcijo Slovenija piha 0,0 . Cilj vseh aktivnosti je prometne udeležence osveščati, da so opiti vozniki nevarni vozniki.

Vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ima lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu, v najhujših primerih pa se takšna nesreča lahko konča tudi s smrtjo. Tudi pri pešcih predstavlja alkohol pomemben dejavnik tveganja.

Ob bližajočem se svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč , ki ga po vsem svetu, tudi v Sloveniji, obeležujemo vsako tretjo nedeljo v novembru, ko se spominjamo vseh preminulih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi sorodniki, bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci, zato policisti znova opozarjajo: ”Če ste uživali alkohol, nikar ne sedajte za volan, saj takšna nepremišljenost lahko vas ali naključne udeležence stane življenja. Posledice so vedno hude in uničujoče tudi za svojce in prijatelje. Zato bodite odgovorni vozniki, spoštujte svoje življenje in življenja drugih ljudi!”

Rocco
foto: arhiv

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button