Nasveti in varnostVarnost

VIDEO: Nevarna vožnja voznikov tovornih vozil!

Šofer tovornjaka namesto predpisanih 100 vzdrževal le 5 metrov "varnostne" razdalje

Policijska patrulja Specializirane enote za nadzor prometa je med nadzorom prometa minuli teden, na relaciji Ljubljana–Murska Sobota, obravnavala voznika tovornih vozil, ki sta vozila s premajhno varnostno razdaljo.

Pri kontroli na avtocestnem odseku med Blagovico in Vranskim so policisti ustavili dva voznika dveh skupin vozil (vlečno in polpriklopno vozilo), ker sta kršila s prometnim znakom določeno najmanjšo varnostno razdaljo, ki znaša 100 metrov.

Voznik skupine vozil na posnetku je namreč pred predorom Trojane vozil v nekem trenutku na razdalji med 3 in 5 metrov. Pri čemer policisti opozarjajo, da je povprečni reakcijski čas pri vozniku ena sekunda. To pa pomeni, da voznik vozila, ki vozi s hitrostjo 90 km/h, v eni sekundi prevozi 25 metrov.

Oba voznika, tako slovenskega kot tujega prevoznika, ki sta vozila na manjši varnostni razdalji, kot je bila določena s prometnim znakom, sta bila ustavljena in kontrolirana, pri čemer so jima policisti izrekli globo v višini 300 evrov in stransko sankcijo 3 kazenskih točk.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button