NasvetiNasveti in varnostVarnost

Stanje cestišč je slabše, vse več je tudi uporabe mobilnih naprav

Kaj je statistično gledano najbolj moteče med vožnjo?

Evropske agencije za varnost v prometu so izdale novo poročilo, kjer ugotavljajo, da je stanje cestišč v zadnjih treh letih precej nazadovalo, hkrati pa opažajo porast uporabe mobilnih naprav med vožnjo.

Očitno nismo edini na sončni strani Alp, ki se pritožujemo nad stanjem cest, saj je nezadovoljstvo med vozniki narastlo praktično po celotnem Starem kontinentu. Kar tri četrtine vseh vprašanih je mnenja, da je stanje v zadnjih treh letih precej nazadovalo, kar tretjina vseh pa zaradi slabega stanja raje izbere drugo pot, ki je za podvozje vozila bistveno bolj ugodna.

Hkrati je moč opaziti tudi negativen trend pri uporabi mobilnih naprav med vožnjo, na kar nas opozarja tudi aktualna kampanija slovenske Agencije za varnost prometa – NE UPORABLJAJ TELEFONA MED VOŽNJO. Bo že držalo, da se je težko upreti uporabi aplikacij na pametnem mobilniku, vendar ti močno odvračajo pozornost od vožnje in je zato njihova uporaba strogo prepovedana. Morda se nam kmalu obetajo višje kazni, zato telefon med vožnjo zares pustite pri miru. Klic ali sporočilo bosta počakala, varnost ne.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button