Nasveti in varnostVarnost

POZOR! Jutri na 514 lokacijah po Sloveniji maraton nadzora hitrosti!

Vozite previdno, življenje je dragocenejše kot nekaj prihranjenih sekund!

V četrtek, 3. februarja 2022, bo na 514 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Vozniki, spoštujte omejitve in prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti. Ne zaradi strahu pred globo, temveč zaradi svoje varnosti in varnosti drugih.

Hitrost bo na 514 lokacijah merilo 214 policistov

Jutrišnji maraton nadzora hitrosti bodo policisti izvajali na 514 lokacijah po vsej Sloveniji, nadzor bo potekal od 8. do 19. ure. Pri tem bo sodelovalo 214 policistov, občasno pa se jim bodo pridružile tudi ostale policijske patrulje, ki bodo nadzor opravljale ob rednem delu.

Seznam 514 lokacij: preverite, kje vse bomo merili hitrost

Z maratonom nadzora hitrosti do spremenjenih vozniških navad

Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajajo skozi vse leto. Maraton nadzora hitrosti je le eden od načinov, s katerim opozarjajo na nevarnost prehitre vožnje. Osnovni namen tovrstnega nadzora ni usmerjen v kaznovanje voznikov – kar kaže tudi dejstvo, da Policija vsako leto objavi seznam lokacij, kjer bo maraton nadzora hitrosti potekal – temveč v spreminjanje vozniških navad.

Vožnja v skladu s predpisi od voznikov zahteva, da spremljajo prometno signalizacijo in se ravnajo po omejitvah hitrosti, nikakor pa ni namen nadzora, da bi vozniki v pričakovanju kontrol vozili nerazumno počasi in s tem ovirali promet. Od voznikov torej pričakujejo, da poznajo omejitve hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo tudi takrat, ko ni nadzorov.

Naj bo februar boljši, brez nepotrebnih tragičnih zgodb

Lani smo ob koncu februarja beležili 4 smrtne žrtve. Letos smo to nesrečno številko žal dosegli že ob koncu januarja, zato si v policiji prizadevajo in želijo, da bi bili februar, pa tudi vsi naslednji meseci čim varnejši in da naše ceste ne bi več vzele nobenega življenja.

Rocco
foto: policija.si

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button