NasvetiNasveti in varnostVarnost

Poskrbite, da bo vrnitev v »normalo« potekala tekoče

»Kratke, a sladke« za čas po epidemiji.

Že res, da smo zakorakali v tretji val okužb in temu primerno je napovedano vnovično in dodatno zapiranje javnega življenja, vseeno pa smo v uredništvu optimistično naravnani, da se bomo slej kot prej vrnili v normalne tirnice vsakdana. Ko se bo to zgodilo bo sledil tudi promet. Ker so nekateri »prikovani« v domač naslonjač, od koder opravljajo delo od doma, smo pripravili nekaj kratkih napotkov za ponovno vožnjo na delo in preostale opravke.

  • Red je pas pripet. Ustrezno pripet varnostni pas za 45 odstotkov zmanjša verjetnost za smrt in zniža verjetnost za nastanek hudih telesnih poškodb za polovico.
  • Spremljajte prometno signalizacijo in se vedno zavedajte aktualne omejitve hitrosti. V primeru, da se po določenih odsekih že dlje časa niste vozili je povsem možno, da so v primeru vzdrževalnih del spremenili tudi prometno signalizacijo.
  • Preverite svoj vid. Se vam zdi, da vidite slabše kot pred meseci? Ne oklevajte s pregledom pri okulistu.
  • Ne pustite se motiti. Predvsem mobilne naprave so tiste, ki poskrbijo za največ odvračanja pozornosti, zato jih pustite pri miru ali pa se varno ustavite in opravite klic.
  • Pri vsem tem seveda ne pozabite na vašega jeklenega konjička, ki mora biti tehnično brezhiben.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button