E-MobilnostNa kolesih

Pametnejši in varnejši: Link električni skiroji z novim operacijskim sistemom

Kaj prinaša nadgradnja čednega električnega skiroja?

Podjetje Link, ki skrbi za razvoj in izdelavo naprednih električnih sistemov, je predstavilo posodobljeno različico – z operacijskim sistemom Superpedestrian (ang. super-pešec). Linkovi električni skiroji oziroma skuterji so pravi velikoserijski primerki z lastnim operacijskim sistemom, kar v praksi pomeni možnost napredne interakcije med voznikom in vozilom, medtem ko komunikacija poteka preko aplikacije na mobilnem telefonu.

 

Kot vsak operacijski sistem, je možno tudi Superpedestriana nadgrajevati in najnovejša verzija se imenuje Briggs. Ta prinaša skupek sistemov zbranih pod naslovom VIS ali Vehicle Intelligent Safety. Sliši se nekaj podobnega kot varnostno-asistenčni sistemi v avtomobilih in praktično tudi je. Napredni operacijski sistem poganja VIS s pomočjo umetne inteligence, 73 senzorjev in pet mikroprocesorjev. Ni od muh kajne? Ne le to, pri Linku oziroma Superpedestrianu, kjer vzdržujejo VIS, skrbijo, da je operacijski sistem redno nadgrajen na najnovejšo in najbolj napredno različico.

Kako brihten je električni skiro si lahko ogledamo na spodnjem videu, kjer se samodejno ustavi v primeru zaznane vožnje po pločniku – kjer se lahko gibljejo le pešci …

Blaž Likovič
foto: Link

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button