E-MobilnostNa kolesih

Električni BMW-ji in Miniji imajo dostop preko 231 tisoč polnilnic

Uporabniki popolnoma električnih in elektrificiranih vozil BMW in Mini imajo dostop do ene največjih mrež polnilnic na svetu, ki obsega več kot 231.000 polnilnic, od tega več kot 210.000 v Evropi. BMW in Mini Charging zajema tudi več kot 610 polnih mest po vsej Sloveniji in vključuje tako hitre DC polnilnice, polnilnice AC na izmenični tok ter ultra hitre IONITY polnilnice.

BMW in Mini Charging trenutno v Sloveniji vključuje polnilna mesta ponudnikov Petrol d.d., Elektro Ljubljana d.d., IONITY GmbH idr. in se bo v prihodnje še dodatno širil ter pokril vedno več lokacij po vsej državi. Vozniki električnih in elektrificiranih vozil BMW in MINI lahko enostavno prek mobilne aplikacije BMW Charging ali Mini Charging preverijo vse potrebne informacije o tipu in hitrosti polnjenja, razpoložljivosti in ceni polnilnih mest ter dostopu do njih, polnilna mesta pa so posebej označena tudi v navigaciji avtomobila.

Željeno polnilno mesto lahko vozniki izberejo s klikom na zemljevidu na zaslonu svojega vozila in zaženejo vodenje do izbranega cilja. Odslej bodo enostavnejša tudi potovanja v tujino, saj voznikom električnih in elektrificiranih avtomobilov po zaslugi storitev BMW Charging in Mini Charging ni treba sklepati pogodb s ponudniki polnjenja v tujini. Vse, kar morajo storiti je, da izberejo tarifo za polnjenje, ki ustreza njihovim potrebam, aktivirajo polnilno kartico BMW ali Mini Charging in uporabljajo elektrificirano vozilo. Obstoječi uporabniki BMW ali Mini Charging pa lahko nemoteno uporabljajo storitve tudi naprej, kjerkoli znotraj razvejane polnilne mreže.

Storitve tarif Active ali Flex lahko uporabljajo brez vezave ter kadarkoli glede na svoje potrebe in uporabniške navade uredijo brezplačno menjavo teh tarif. Predvsem pa lahko bolj brezskrbno uživajo v naelektreni vožnji, saj jih na poti obdaja več kot 231.000 polnilnic. Če le na hitro preletimo cene. Osnovna članarina (za pogoste uporabnike) znaša 4,99 €, polnjenje pa znaša 0,03 eur/min (izmenični tok), 0,20 eur/min (enosmerni tok) in IONITY 0,79 EUR/kWh. Na voljo so tudi drugi paketi, ki jih lahko uporabniki prilagajajo glede na svoje potrebe.

Rudi Leskovec
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button