DružabnoNovice

Karmen in september – Tišina

Karmen Zinrajh in Damir Višič sta na svojo skupno glasbeno pot v obliki dua Karmen in september stopila najprej s pop skladbami, a kmalu ugotovila, da sta doma in da se najdeta v synth popu. V letošnjem letu sta tako začela z obujanjem žanra 80-ih let preteklega stoletja najprej s skladbo Vanilija, nato še z dinamično, energično Tvoj čas mineva. Oba otroka 70-ih in 80-ih let sta z glasbo, ki ju navdihuje, rastla in odraščala. Prevladujoči sintetizatorji in plesni beati so izraziti tudi v njuni novi skladbi, Tišina.

Tišina. Ko čakamo na odgovor, je tišina tista, ki nam krade čas. Reže v prostor našega dojemanja. Lahko prinaša mir ali pa nemir, vedno pa nam vzame nekaj vdihov, ko želimo nekaj zaključiti, določiti, končati. Ko čakamo. Tako radi bi imeli ves čas tega sveta, a ga nimamo. Tišina pa nam ga krade v vseh svojih neskončnih ponovitvah. Pa vendar je tišina nekaj najbolj primarnega, nekaj, kar nam ostane, ko odstranimo ves balast in hrup, ki ga s sabo prinese življenje.

Skladbo sta spisala Karmen Zinrajh (glasba) in Damir Višič (besedilo), pri aranžmaju in končnem mixu skladbe pa sta sodelovala s Sebastijanom Duhom.

Rudi Leskovec
foto: Karmen Z.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button