DružabnoNovice

Borut Veselko v akcijskem spektaklu

Prihodnji teden v kinematografe prihaja akcijski film z naslovom Klub morilcev. Zgodba spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega.

Prihodnji teden v kinematografe prihaja akcijski film z naslovom Klub morilcev. Zgodba spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega. Na režiserski stolček je sedel Camille Delamarre, scenarij je napisal Thomas Dunn, v glavnih vlogah pa zaigrajo Henry Golding, Sam Neill, Daniela Melchior, Noomi Rapace in Jimmy Jean-Louis. Ena od vlog pa je pripadla tudi slovenskemu igralcu Borutu Veselku.

O ZGODBI:
Ko morilcu Morganu Gainesu (Henry Golding) ponudijo pogodbo, da ubije sedem ljudi, hitro ugotovi, da so njegove tarče prav tako morilci s pogodbo, da ubijejo njega. Edini izhod iz situacije je pustiti sledi trupel in najti genija, ki jim je nastavil past. Morgan se odpravi na lov na ljudi, enega za drugim. Medtem se atentatorji spravijo na Sophie, Morganovo ljubezen. Uporabijo jo kot kmeta v svoji smrtonosni igri in Morgana prisilijo v nemogoče žrtvovanje: edini način, da reši njeno življenje, je, da izgubi svoje.

VESELKO SPOZNAL NEILLA

V filmu pa zaigra tudi slovenski igralec in voditelj Borut Veselko, znan po številnih gledaliških igrah in filmih, za dokumentarno oddajo Odklop pa je prejel štiri viktorje. V uvodnem prizoru filma Veselko odigra vlogo prve žrtve. Ker so celotni film posneli v Torinu, so tako tudi njegovi prizori posneti v italijanskem mestu, čeprav njegov lik – ukrajinski mafijec – živi v Pragi. Svoje prizore je Veselko posnel v treh dneh, na snemanju pa je imel priložnost spoznati novozelandskega igralca Sama Neilla (ki v filmu zaigra Caldwella, ki naroča umore), za katerega pravi, da »je izjemno prijeten, razgledan in zelo radoveden sogovornik.«

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button