NoviceUre

Zračne vragolije odslej še bolj natančne in stilske

Bell & Ross s keramičnim kronografom obeležuje partnerstvo s francosko letalsko akrobatsko skupino.

Pred nekaj meseci je proizvajalcev ur Bell & Ross oznanil partnerstvo s francosko akrobatsko skupino Patrouille de France. Plod sodelovanja oznanja časomer BR 03-94 Patrouille de France, k razvoju katerega so botrovali tudi piloti.

Bell & Ross že od ustanovitve leta 1992 velja za uro, ki bo svojo mesto našla na rokah pilotov in vojakov – so tako imenovane funkcije ure. Funkcijsko vrednoto pa je tekom let dohiteval tudi stil in zgodba, ki se precej dobro prodaja širši javnosti. Zadnja kreacija ni izjema, čeprav jo bodo nosili tudi francoski akrobatski piloti.

Skupina se je ustanovila leta 1953 in šteje 9 pilotov ter 35 mehanikov. So ena bolj znanih letalskih akrobatskih skupin in jih je moč videti nastopati po celem svetu, seveda, ko situacija to omogoča. In kaj torej imata skupnega ura ter akrobatska skupina?

Piloti so svetovali, da je ura matirana, saj s tem ne povzroča bleščanja. Ohišje mora biti trpežno, zato je narejeno iz keramike, prav tako pa je dobro imeti dober kontrast na številčnici, s čemer so pri proizvajalcu zelo dobro postregli. In zaradi sil ter boljše natančnosti, so si akrobati zaželeli kvarčni mehanizem. Slednji bo na voljo samo v omejeni izdaji 100 kosov, ostali si boste lahko omislili enega izmed 500 primerkov z avtomatskim mehanizmom, ki nudi 42-urno rezervo energije.

Razlike? Razen v pogonu, jih ni. Oba modela imata ohišje velikosti 42 x 42 mm, vodotesnost je odmerjena do 100 m, v temi se svetijo kazalci ter indikatorji ur, na voljo pa sta tekstilni pašček in pašček iz kavčuka.

BR 03-94 Patrouille de France v kvarčni limitirani izvedbi na 100 kosov se ceni s 4.900 evri, medtem ko vas bo avtomatik stal tisočaka več.

Rocco
foto: Bell & Ross

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button