NoviceUre

Zimzeleni Portugieser s številčnico v barvi lososa

Mojstri iz Schaffhausna so izbrali zelo všečen in petični odtenek.

Če odmislimo klasične številčnice v črni, beli, modri ali sivi barvi, so v zadnjem obdobju v modi zelene, rdeče in vijolične. Seveda se najde kakšen odklon po barvni lestvici, a barva lososa (ang. salmon) oziroma rožnati odtenek, je potihoma rezerviran za butične, bolje rečeno prestižne izdaje, v stilu Audemars Piguet ali Patek Phillipe.

IWC redko eksperimentira z barvami številčnic, saj je predstavljeni Portugieser Automatic 40 šele tretja številčnica v barvi lososa, v moderni interpretaciji švicarske znamke. Pred tem sta jo ponosno nosila le modela Ingenieur in GST, če gre verjetni informacijam svetovnega spleta. Posebnost nove različice je torej rožnata barva številčnice, s teksturo v obliki sončnih žarkov. Celoto dopolnjujejo z rodijem prevlečeni kazalci in indikatorji ur ter črn aligatorjev pašček.

Izdaja temelji na modelu IWC Portugieser Automatic 40, kar pomeni, da kovinsko ohišje v premer meri 40,4 mm, je vodotesno do 30 m in uporablja hišni avtomatski mehanizem, kaliber 82200, ki je viden skozi safirni kristal hrbtne strani ter se ponaša s sistemom navijanja Pellaton, kateri precej hitro zagotovi do 60 ur rezerve energije za nemoteno tiktakanje.

IWC Portugieser Automatic 40 ”Salmon Dial” z referenčno številko IW358313 bo najprej na voljo kupcem v Združenih Arabskih Emiratih, ob aprila 2023, pa bo na voljo v butikih, pri pooblaščenih prodajalcih ter na spletnem mestu IWC e-Boutique, po ceni 7.600 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button