NoviceUre

Zenith Pilot Type 20 Silver Chronograph

Zenithova interpretacija letalskega trupa iz srebra.

Zenith Pilot 20 Silver Chronograph se poklanja svoji 100-letni dediščini snovanja ročnih ur za pilote.

Kronograf je zasnovan s premierno uporabo srebra 925. Slednja oznaka pomeni, da je ohišje ure narejeno iz vsaj 92,5-odstotkov čistega srebra, saj je 100-odstotno čisto srebro premehko za oblikovanje, zato proizvajalci srebra dodajajo druge kovine.

Zapestna ura z letalskimi koreninami je značilna po svoji kroni v obliki čebule, katere namen je, poleg markantnosti, še praktičnost. Številčnica v 45-milimetrskem srebrnem ohišju oblikovno izhaja iz instrumentov z začetka 20. stoletja. Zenith Pilot Type 20 Silver Chronograph se ponaša s prav posebno zasnovo srebrne številčnice. Na njej najdemo srebrne plošče pritrjene z zakovicami, ki spominjajo na kovinske plošče s trupa vojaškega letala.

Številčnica je opremljena z arabskimi številkami, ki so v celoti izdelane iz Super-LumiNove. Kazalci so obdelanimi z enakim svetlečim materialom, za lažje odčitavanje časa v temnih pogojih. Kronografska postavitev števcev na številčnici ponuja sekunde ob 9. uri, uravnotežene s 30-minutnim števcem ob 3. uri. Osrednji kazalec sekundnega kronografa je tanek z zašiljeno puščico, da se razlikuje od glavnega urnega in minutnega kazalca.

V 100 m vodotesnem srebrnem ohišju 925 Silver Chronograph Type 20 je preizkušen mehanizem El Primero 4069 Automatic, ki zagotavlja 50-urno rezervo moči in utripa v ritmu 36.000 vibracij na uro. Skriva se za ovitkom ohišja, ki vsebuje posebno Zenithovo gravuro letečih instrumentov.

Cena kronografa iz srebra, Zenith Pilot Type 20 Silver, limitiranega na 250 primerkov, je 9.200 evrov.

Rocco
foto: Zenith

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button