NoviceUre

Zenith Defy Extreme Double Tourbillon

Ekstremno robustni kronograf s petično komplikacijo.

Zenith je v lanskem letu postal partner premierne dirkaške serije Extreme-E, katerega posledica je bila izdaja modela Defy Extreme. Tekom mesecev je manufaktura predstavljala številne njegove variacije, a najbolj ekskluzivno je prihranila za konec –  Defy Extreme Double Tourbillon.

Tako kot vsi do zdaj predstavljeni Defy Extremi, ima izdaja Double Tourbillon osmerokotno ohišje premera 45 mm, na vrhu katerega je pričvrščena dvanajstkotna luneta. K podobi sovpada velika zašiljena krona in dva gumba kronografa ter kovinska zapestnica, katero je mogoče s pomočjo sistema, kaj hitro zamenjati za gumirani ali usnjeni pašček. Za dotično izdajo sta na voljo dve barvni oziroma materialni kombinaciji – karbon z rožnatim zlatom in titan.

Čeprav omenjeno ni nič novega, saj Defy Extreme že obstaja v titanu in karbonu, je integracija vrhunske horološke mojstrovine (mehanizem z dvema tourbillonoma) v ohišje tista, ki ustvari še bolje ekstremno podobo že tako ekstremnega časomera. Avtomatski mehanizem, kaliber El Primero 9020, ki se uporablja že v Defy Double Tourbillon Sapphire, deluje s kar 36.000 alternancami na uro ter nudi do 50-ur rezerve energije navitja, kar je zelo impresivno glede na število zapletov, ki jih poganja mehanizem.

Skeletna podoba zapestne ure razkrije vse detajle mehanizma in kljub temu da impresionira hrbtna stran z zvezdnim rotorjem, se številčnica ponaša s kar dvema tourbillonoma ob 9 uri. Njuna posebnost je ta, da se eden zavrti okoli svoje osi vsakih 60 sekund, drugi pa vsakih pet sekund. Pestrost zgornjega pogleda dopolnjuje 60-sekundni števec kronografa ob 6. uri, 30-minutni števec kronografa ob 3. uri in indikator zaloge energije pod 12. uro. Ob tem pa ne manjkajo urni, minutni in sekundni kazalec kronografa. Slednji prikazuje 1/100 sekunde kronografa, kar pomeni, da se kazalec vsako sekundo popolnoma zavrti okoli številčnice.

Glede na to, da Zenith združuje veličasten kaliber v petični kolekciji, ne preseneča, da imata obe različici priloženo zasoljeno ceno. Izdaja iz titana se ceni na 66.000 evrov, medtem ko se karbonska z rožnatim zlatom prodaja za majo manj kot 77.000 evrov.

Rocco
foto: Zenith

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button