NoviceUre

Zenith Defy Classic Carbon

Ogljik je material, ki se ga svet urarstva vse bolj poslužuje, zlasti v zadnjih letih. Čeprav še vedno ni pogost material, deloma zaradi posebnega proizvodnega procesa, ponuja številne prednosti in zapestni uri doda svojevrsten estetski videz.

Slednje še kako velja za nedavno predstavljeni Zenih Defy Classic Carbon. Eden od razlogov, da je Zenith naredil ta korak, je bila lahkost ogljikovih vlaken. Defy Classic Carbon z vgrajeno zapestnico iz ogljikovih vlaken tehta le 65 gramov. To je zgolj polovica mase istega Defyja narejenega iz titana, materiala za katerega je znano, da je že sam po sebi razmeroma lahek.

Izziv pri izdelavi ure iz ogljikovih vlaken ni samo pri izdelavi materiala, ki zahteva tako visoke temperature kot tudi precejšen tlak, temveč tudi kasnejša obdelava. Zenithu je poleg ohišja, iz ”karbona” uspelo izdelati še zapestnico. To za sabo potegne dolgotrajen postopek rezkanja vsakega segmenta zapestnice in ga povezati tako, da je zagotovljena togost in trajnost. Ni skrivnost, da so zapestnice izdelane v celoti iz ogljikovih vlaken, posledično redke kot diamanti. Zaradi tega Zenith ponuja časomer Defy Classic Carbon še na gumijastem traku.

A poanta tega merilca časa je celostna karbonska slika, saj poleg nizke mase ustvari unikatno umetnino na zapestju lastnika. Obe izvedbi ure se sicer ponašata s skeletnim mehanizmom Elite 670 SK. Ta kaliber lahko občudujemo od spredaj in zadaj, saj je opremljen z odprto številčnico in na obeh straneh obdan s safirnim kristalom. Ta Zenith ni le lahek in robusten, ampak tudi vodoodporen do 100 metrov.

Rocco
foto: Zenith

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button