NoviceUre

Zenith Chronomaster Revivial El Primero A385

1969 se v urarstvu pojavi prva številčnica s prelivom

Zenith ostaja zvest misli s ponovnim izdajanjem ur, ki so postavile temelje za podjetje. Zapestna ura Zenith Chronomaster Revival A385 je zvesta reprodukcija enega od prvotnih treh modelov El Primero iz leta 1969.

Model z oznako A385 je leta 1969 imel Zenithovo prvo gradientno številčnico v dimljeno rjavem tonu in izrazit vinjetni učinek, ki se na robovih potemni. Prodajan je bil v kombinaciji s svetlo rjavim usnjenim pasom iz telečje kože, ki je sčasoma razvil edinstveno patino za estetski starostni videz.

Več kot 50 let kasneje in na roko lahko zapnete moderno reinkarnacijo Chronomasterja, ki v originalni dimenziji 37-milimetrov odraža starinski dizajn in oblikovanje z uporabo rjave dimljene številčnice v kombinaciji z ostrim robom ohišja iz nerjavečega jekla.

Mehanizem El Primero 400 poganja šest funkcij s prikazom na treh števcih številčnice. Razen prikaza datuma na mestu 4:30, mehanizem ne vsebuje dodatnih komplikacij in se tako približa prvotnemu mehanizmu iz leta 1969 – uporablja večino njegovih komponent, arhitektura pa je v bistvu enaka. Ta samodejni kronograf bije s 5 Hz (36.000 vibracij na uro) in ima 50 ur rezerve moči.

Kolekcija Zenith Chronomaster Revival A385 je na voljo na svetlo rjavem usnjenem paščku ali na tradicionalni jekleni zapestnici.

Zenith Chronomaster Revival A385 je na voljo v spletni trgovini Zenith ter pri pooblaščenih prodajalcih po vsem svetu. Cena za časomer na usnjenem pasu je 7.800 evrov, medtem ko je konfiguracija s kovinsko zapestnico 500 evrov dražja in stane 8.300 evrov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button