NoviceUre

Zeleni ‘Veliki pilot’ z zapletom večnega koledarja

IWC Big Pilot se premierno predstavlja s sistemom menjave paščkov EasX-Change.

Konec marca je na salonu Watches&Wonders bila vsa pozornost usmerjena v sveže lansirani model Ingenieur, vendar je IWC precej diskretno predstavil še druge novosti v modelni paleti za leto 2023. Ena takšnih je IWC Big Pilot Perpetual Calendar Green, ki prinaša še nepoznani trik za to kolekcijo.

V referenci IW503608 se pravzaprav ne skriva nič pretresljivega. Gre za barvo spremembo številčnice modela, ki je premiero doživel leta 2021 v modri barvi. Tako je trendna zelena barva po pilotskem kronografu, manjšem ‘velikem pilotu’ ter Portugieserju dosegla še ‘ciferplat’ originalnega Big Pilota.

Posledično ni večjih tehničnih posodobitev v primerjavi z modro izdajo. Ohišje iz nerjavečega jekla, v premer meri 46,2 mm in ima debelino 15,4 mm. Skoraj v celoti je brušeno, edina polirana poudarka pa sta stožčasta luneta in hrbtna stran ohišja. Videz dopolnjuje prevelika krona v obliki čebule, ki se privije ohišja, tako kot safirna hrbtna stran, ki omogoča do 60 m vodotesnosti.

Zelena, v stilu sončnih žarkov brušena, številčnica ohranja znamenito zasnovo in temelji na modulu QP, ki ga je razvil Kurt Klaus. Centralno prikazuje čas s 4 pomožnimi številčnicami za lunine mene (za severno in južno poloblo) pri 12. uri, datum in rezervo energije navitja pri 3. uri, mesec pri 6. uri ter dan v tednu in male sekunde ob 9. uri. Poleg tega najdemo 4-mestno indikacijo leta ob 7. uri. Predstavljene zaplete žene zmogljiv hišni avtomatski mehanizem, kaliber 52615, ki nudi do ​​7 dni rezerve energije navitja.

Novi zeleni Big Pilot Perpetual Calendar je opremljen z ujemajočim se zelenim gumijastim paščkom z jeklenimi zakovicami, zložljivo zaponko in praktičnim hišnim sistemom EasX-Change za preprosto menjavo paščkov. Hkrati se ta možnost hitre zamenjave premierno predstavlja na originalnem Big Pilotu. In še cena. IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Green, z referenčno številko IW503608, je postal del stalne kolekcije in je na voljo za 36.000 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button