NoviceUre

Za izbrana zapestja: Bovet Battista Tourbillon

Bovet v sodelovanju s Pininfarino predstavlja Battista Tourbillon.

Kadar govorimo o oblikovanju, je Pininfarina zagotovo ime, ki prepriča še tako zahtevnega estetika. Oblikovni vplivi podjetja so v avtomobilski branži prisotni že več kot 90 let. Dediščina kreativnega in naprednega razmišljanja se še kako odrazi na električnem superšportniku Pininfarina Battista.

Prvim strankam bo ekstremnež dostavljen konec letošnjega leta. S tem avtomobilom Pininfarina predstavlja nov mejnik in inovativen koncept. Battista kaže, da lahko lepota, zmogljivost in trajnost gredo z roko v roki. Ponuja pa tudi ekskluzivnost, saj si vsak bodoči lastnik, avtomobil v veliki meri prilagodi lastnemu okusu. Ob vsem tem je neizbežno še eno dejstvo – tako izjemen avto zahteva edinstveno uro!

Pininfarina je v preteklosti že spletla vezi z Bovetom, značilnost obeh znamk pa je strast do kakovosti in oblikovanja. To pomeni, da so ekstremne možnosti prilagajanja avtomobila vključene tudi v časomer Battista Tourbillon, kar lastnikom omogoča ustvarjanje zapestne ure, ki se popolnoma ujema z njihovim električnim superšportnikom. Ker oblikovalski skupini obeh znamk tesno sodelujeta, so v uro vključene različne oblikovalske poteze iz avtomobila, kot je ohišje tourbillona, oblikovano kot Impulso platišča Battiste.

Zahvaljujoč obsežni uporabi safirnega kristala je zagotovljen popoln pogled na izjemni mehanizem. Slednji je ročno navijalnega tipa in ne vsebuje le ”letečega” turbillona, ​​ampak čudovito številčnico bogatita še predimenzionirani prikazu datuma in kazalnik rezerve energije navitja. Napolnjen ”zalogovnik” zadošča za deset dni tiktakanja. Obenem pa je to tudi prva Bovetova ura, opremljena z dvema asimetričnima številčnicama.

Battista Tourbillon bo na voljo omejeni količini treh izdaj. Na voljo bo 30 kosov z ohišjem iz poliranega titana, 30 kosov v rdečem zlatu in še 30 kosov iz platine. Skupaj izdajo sestavlja 90 kosov, kar ponazarja obletnico, ki jo praznuje Pininfarina. Izjema ura tako celostno zaključuje zgodbo izjemnega avtomobila s strani izjemnega oblikovalskega studia.

Rocco
foto: Bovet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button