TestiUre

Wolf 1834 – Škatla za ure Viceroy (10 odlagalnih mest)

Kako pa vi skrbite za svoje urarske dragocenosti?

Urarskim ljubiteljem tega zagotovo ni potrebno posebej razlagati, a vseeno je v Sloveniji opazno občutno povečano zanimanje za dražje ure, tako da kakšen nasvet zagotovo ne bo škodil.

Ob nakupu (domala vseh) ur dobite bolj ali manj lično škatlo, zraven pa še papirje oziroma dokumente, ki izkazujejo avtentičnost vaše ročne dragocenosti. No, po izkušnjah je kar nekaj junakov, ki se od škatle in papirjev ločijo hitreje kot se je Britney Spears od Jasona Alexandra. V praksi to pomeni, da boste vašo uro na koncu občutno ceneje prodali (kot bi si sami želeli), največkrat pa boste morali opraviti še obisk pri bližnjem urarju, ki bo potrdil avtentičnost ure.

A tudi originalne škatle imajo svoj rok trajanja in prepogosto odpiranje ter zapiranje zagotovo ne pripomore k dolgi življenjski dobi. Zatorej, ko kupite uro, škatlo in papirje odložite na polico/omaro/v predal, za bolj pogosto rokovanje z menjavo ur, pa si omislite škatlo, kamor lahko spravite več kosov in jo lahko po dotrajanosti brez slabe vesti zamenjate.

Mi smo tokrat dobili na preizkus škatlo za ure priznanega proizvajalca Wolf 1834. Že sam paket nas je dodobra presenetil, saj bila škatla za ure vzorno zaščitena pred poškodbami, notri en kup stiroporja, hkrati pa je že odpiranje paketa dalo slutiti, da gre za izjemno kvaliteten izdelek.

In res. Imeli smo prav! Škatla že na otip opraviči svojo ceno. Narejena je iz veganskega usnja v njej pa se skriva 10 blazinic, kamor boste lahko nataknili svoje ure. Blazinice imajo zanimiv sistem, saj se ob pritisku zožijo in delujejo kot nekakšen meh. Takšen način je zagotovo sila priročen, če imate ure na kovinskih zapestnicah, saj omogočajo precej prilagodljivosti.

Poleg steklenega pokrova (skozi katerega lahko občudujete svojo urarsko zbirko), je tu še sistem za mehko zapiranje, ki bo še nekoliko podaljšal življenjsko dobo škatle. Ključavnica sicer nepridipravov ne bo zadržala več kot nekaj sekund, je pa vseeno več kot dobrodošla, da vam vaši prijatelji ali družinski člani ne “štafnajo” po urah. Tisti, ki prisegate na pametne ure imate na zadnji strani dodano odprtino za kabel, s katerim lahko polnite vaše pametne ali športne ure.

Mi smo se nad škatlo navdušili, saj gre za resnično dodelan izdelek, ki lahko brez težav nadomesti katerokoli originalno škatlo. Še največ zamer bi pripisali blazinicam, ki bi lahko bile na svojem mestu nekoliko bolj trdno fiksirane. Slednje pride prav predvsem, če svojo škatlo pogosto pospravljate v sef ali omaro, pri tem pa ste nekoliko bolj nerodni. Škatla Wolf 1834 Viceroy s kapaciteto hrambe 10 ur meri v dolžino 32,7 centimetra, v širino 22,9 in v višino 9,5 centimetra.

Kaj pa cena? Wolf 1834 svojo škatlo Viceroy z desetimi odlagalnimi mesti ceni na 419 evrov. Veliko? Nikakor! V kolikor bo vaša originalna škatla dotrajana, poškodovana, uničena … boste za nekoliko dražjo uro izgubili vsaj tolikšen znesek. Saj veste. Večina ljudi, tudi ko kupuje rabljeno pričakuje novo, ali pa vsaj približek temu. In pravemu ljubitelju ur verjetno nič ne orosi oči tako močno kot zbirka ur, ki jih ima pospravljene v lični škatli. Več o Wolf 1834 Viceroy si lahko preberete TUKAJ.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button