NoviceUre

Všečna izdaja za specialno obletnico pilotske linije Mark

IWC obeležuje 75. jubilej The Mark Pilot's Watch z novo belo številčnico.

Blagovna znamka IWC je predstavila novo različico pilotske ure Mark XX v počastitev 75. obletnice serije Mark. Izvor te linije zapestnih ur je mogoče izslediti vse do modela Mark 11, ki ga je švicarska manufaktura izdelovala za britansko Kraljevo letalstvo, medtem ko se predstavljena referenca postavlja s svežo belo številčnico s kontrastnimi črnimi poudarki.

Gabariti predstavljene ure ostajajo zvesti lansko leto predstavljenemu modelu z oznako Mark XX, kar pomeni, da je narejena iz robustnega kovinskega ohišja dimenzij 40 mm x 10,8 mm. V notranjosti je hišni avtomatski mehanizem, kaliber 32111, ki deluje s 28.800 alternancami na uro in ima zalogo energije navitja do 120 ur. Kljub letalskemu poreklu, zapestna ura nudi do 100 m vodotesnosti.

Številčnica z arabskimi številkami ponuja dobro berljivost skupaj z velikimi kazalci, prevlečenimi z rodijem, belimi indeksi, tipičnim trikotnim znakom na 12. uri in izdatnim premazom Super-LumiNova. Konveksno safirno steklo je na obeh straneh opremljeno z antirefleksno prevleko in je posebej zavarovano, tako da se ne more sneti s svojega mesta niti v primeru nenadnega padca tlaka. Novost je torej bela (pravijo ji tudi srebrna) tekstura številčnice, brušena v stilu sončnih žarkov, ki se pridružuje modri, črni ter zeleni barvi.

Na zadnji strani se vsi modeli linije Mark XX postavljajo z vgravirano upodobitvijo Junkersa Ju 52 iz leta 1930, nemškega trimotornega transportnega letala, medtem ko sistem za menjavo paščkov EasX-Change skrbi za modno podobo zapestne ure. Predstavljena bela številčnica je na voljo v dveh kombinacijah oziroma referencah in sicer z črnim usnjenim paščkom (IW328207) ter kovinsko zapestnico (IW328208). Slednja bo vašo denarnico olajšala za 6.800 evrov, tisočaka manj pa bo treba odšteti za verzijo na črnem usnjenem paščku.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button