NoviceUre

Vrnitev legendarne Miki Miške

Bulgari obudil številčnico s komičnim stripovskim karakterjem.

Na krajšem urarskem dogodku ob Ženevskem jezeru se je javnosti predstavila zanimiva zapestna ura, posvečena oblikovalskemu guruju Geraldu Genti, ki je v leta 1984 izdal serijo ur z Disneyjevimi karakterji.

Miki Miška (Mickey Mouse) je brez dvoma najbolj prepoznaven karakter iz stripov ustvarjenih v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Tekom let je bil Miki upodobljen na mnogih urnih številčnicah širokega cenovnega razpona, vendar original ima svojevrsten čar, ki je tako močan, da je Bulgari v ta namen ustvaril moderno reinkarnacijo.

Italijanska znamka je leta 2000 od Geralda odkupila pravice ter podjetje. Genta je sicer preminil leta 2011, a šele pred dvema letoma je Bulgari izdal prvo, jubilejno izdajo v čast 50. obletnici delovanja podjetja Gerald Genta.

Ura z letnico 2021 obuja številčnico z Miki Miško. Gerald Genta Arena Retro Mickey Mouse Disney je njeno polno ime in kot zanimivost, na njej ne najdemo omenjene znamke Bulgari. Sami pravijo, da je Gerald Genta samostojna podznamke. Posledično je na številčnici zapisano Gerald Genta, medtem ko se na rotorju nahaja logotip blagovne znamke GG.

Ura je narejena iz nerjavečega jekla, z dimenzijo ohišja 41 mm x 11,85 mm. Poganja jo enojni retrogradni mehanizem, najverjetneje Bi-Retro posojen iz Bulgarijevih ur. V seriji bo izdelanih zgolj 150 primerkov, ob januarskem (2022) lansiranju pa bo cena znašala 16.500 evrov.

Rocco
foto: Gerald Genta

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button