NoviceUre

‘Velika mala pilota’ v bronu in titanu

IWC predstavlja sveži ediciji kolekcije Spitfire.

IWC Schaffhausen predstavlja inspiracijska modela Big Pilot’s Watch 43 Spitfire, ki se naslanjata na dediščino vojaških zapestnih ur.

Tekom let je IWC Schaffhausen izdeloval številne ure za različne veje britanske vojske. Najbolj znana izmed vseh je Mark 11, navigacijska ura, izdelana leta 1948 za Britansko kraljevo letalstvo. Ampak, IWC je tudi dobavljal ure za terenske vojake in mornarje Kraljeve vojaške flote.

Te služnostne ure so značilne po zelo natančnem mehanizmu, ekstremni robustnost, funkcionalnem dizajnu z lahko berljivimi številčnicami, in namensko izdelanimi specifikacijami, kot je mehko železo notranjega ohišja za zaščito pred magnetnimi polji. Pilotske ure Spitfire odražajo to poglavje zgodovine znamke. Odlikuje jih značilen vojaški dizajn, ime pa so dobile po ikoničnem britanskem letalu, enemu najbolj izpopolnjenih v zgodovina letalstva.

Zdaj je linija Spitfire bogatejša za dva modela Big Pilot 43. Osnova obeh različic je enaka, kar pomeni, da ohišje meri 43 milimetrov, na desni strani se nahaja velika krona za upravljanje hišnega avtomatskega mehanizma kalibra 82100, ki zmore shraniti do 60 ur zaloge energije. Na hrbtni strani obeh ohišij se nahaja pokrov iz titana, v katerega je vgravirano letalo Spitfire. Ne manjka EasyX-Change sistem menjave paščkov, ki se tiče obeh modelov.

Razlikujejo ju materiali, barvna kombinacija ter tip številčnice. O slednjih smo že nekaj zapisali pri testu Stowe. Torej, bronasto ohišje je v kombinaciji zelene številčnice ter zelenega usnjenega paščka, medtem ko je številčnica tipa A. Drugi model ima ohišje narejeno iz titana, številčnica tip B je črne barve, dodan pa je rjav usnjen pašček.

Cena modela Spitfire z bronastim ohišjem znaša 10.000 evrov, nekaj stotakov manj pa se ceni različica iz titana s ceno 9.650 evrov.

Rocco
foto: IWC

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button