NoviceUre

Večni koledar na nemški način

Glashütte Original Senator Excellence Perpetual Calendar Salmon Limited Edition

Nemški urar je lansiral limitirano izdajo modela Senator Excellence s komplikacijo večnega koledarja. Edicija Salmon se ponaša z barvno harmonično in simetrično številčnico, prepriča pa tudi s svojo cenovno pozicijo.

Komplikacija, s katero se največkrat kitijo veliki urarski proizvajalci, je zmeraj vredna občudovanja, a se le redki kupci zanjo odločijo, saj največkrat takšna zapestna ura stane celo premoženje. No, ali kakšen boljši premium avto.

Aktualni izdelek Glashütte Original je zapakiran v kovinsko ohišje premera 42 milimetrov ter debeline 12,8 milimetra, s tanko polirano luneto, s čemer vso pozornost požanje rožnata/bakrena številčnica. Na njej so simetrično razporejeni prikazi in sicer se ob 2. uri nahaja okence za prikaz mesece, nižje ob 4. uri je večja odprtina z dvema diskoma za datum. Preko zaseda prostor prikaz luninih men, ki je vrhunsko detajliran in izdelan. Višje ob 10. uri se prikazuje dan, medtem ko je pod 12. uro mesto rezervirano za števec prestopnih let.

Ob predpostavki, da uro nosite non-stop na zapestju oziroma skrbite, da ne ostane brez navitja, vam časa ne bo potrebno nastavljati naslednjih 100 let. Zakon, mar ne! Za točnost in učinkovitost skrbi hišni avtomatski mehanizem Calibre 36, ki ”bije” s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) z izjemno natančnostjo ter nudi izjemno do 100 ur rezerve navitja. Mehanizem z dolgotrajno avtonomijo je mogoče ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja, katero med drugim ponuja tudi do 50 metrov vodotesnosti.

Celostna podoba je v kontrastu z modro barvo, ki jo najdemo na kazalcih, indikatorjih ur ter usnjenem paščku. Glashütte Original Senator Excellence Perpetual Calendar Salmon Limited Edition je omejena izdaja 100 primerkov in je na voljo v Glashütte Original butikih ter pri pooblaščenih prodajalcih (nam najbližji je v Zagrebu) po ceni 20.500 evrov.

Rocco
foto: Glashütte Original

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button