NoviceUre

V čast 70-letni dediščini: Panerai Luminor LAB-ID PAM01700

Panerai je ena tistih blagovnih znamk, ki izžareva nostalgijo starinskih potapljaških ur. Italijanska blagovna znamka letos praznuje 70. obletnico, katero bo počastila s prav posebno zapestno uro v omejeni izdaji – Panerai Luminor LAB-ID PAM01700.

Prestižna ura se bo javnosti predstavila na dražbi Philips ‘Racing Pulse’, ki bo 12. decembra v New Yorku. To je prva in edina izmed 70 ur, ki bodo še izdelane, zaradi česar je resnično dragocena.

Nova kreacija je dokaz domišljije in tehnične spretnosti Panerai Laboratorio Di Idee, raziskovalne in razvojne veje podjetja Panerai, osredotočene na tehnične inovacije, predstavljene z novo generacijo ure LAB-ID. Panerai je uspel premakniti meje in podaljšati garancijsko obdobje na 70 let.

Luminor LAB-ID PAM01700 ima 49 mm ohišje iz ogljikovih vlaken. Carbotech je prožen material na osnovi ogljikovih vlaken, ki je 14-odstotkov lažji od titana. Klasična ”sendvič” številčnica povrne vintage občutek, po katerem je znana znamka iz Florentine. Super-LumiNova Grade X1 – svetleča snov se uporablja na odprtinah na številčnici, ki ustrezajo oznakam ur, majhnemu sekundnemu števčku in na zaščitnem ohišju krone. Znamenita neonsko zelena barva Pantone 802-C je odslej še bolj vidna v globočinah morja.

Panerai Luminor LAB-ID PAM01700 uporablja mehanizem kalibra P.3001 / C, ki ne zahteva nobenega mazanja, s čimer odpravlja potrebo po servisu. S to tehnologijo je blagovna znamka napovedala, da bo ponudila 70-letno garancijo. Slednja se bo lahko prenesla v naslednji družinski rod oziroma na drugega lastnika.

Navitje omogoča zalogo energije za tri dni, medtem ko je vodotesnost umerjena na 100 metrov. K jubilejni uri se poda še usnjen črn pas s zelenimi kontrastnimi šivi, ki svetijo v temi. Paneri bo za vsakega ob preostalih 69 primerkov zahteval 70.000 dolarjev. Izklicna cene dražbenega pionirja pa še ni znana.

Rocco
Foto: Panerai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button