NoviceUre

Union Glashütte Noramis Paul Pietsch Special Edition

Moto-športna tematika ur posvečenih nemškemu dirkaču.

UNION Glashütte je dolgoletno povezan s klasičnimi avtomobilističnimi dirkami. Poleg dogodka Sachsen Classic je podjetje vključeno tudi v prestižne relije, kot so Silvretta Classic, ADAC Germany Classic in Paul Pietsch Classic.

Letos se urarska manufaktura poklanja prav posebnemu nemškemu dirkaču: Paulu Pietschu. Bil je eden najuspešnejših nemških voznikov v tridesetih in zgodnjih petdesetih letih prejšnjega stoletja. Tekmoval je na Grand Prixu in bil dvakratni nemški prvak. Pred smrtjo leta 2012, je bil najstarejši živeči voznik formule 1. Posledično je Union Glashütte, za lansiranje avtomobilistično obarvane posebne izdaje, navdih črpal ravno pri tej nemški dirkaški legendi.

Posebna izdaja Paula Pietsch je poklon vozniku in njegovim dirkalnikom, ki je za nameček popolnoma v skladu z geslom Legends Made in Germany. Najbolj izstopajoča posebnost zapestne ure je številčnica, ki je lahko bodisi srebrne ali antracitne barve. S svojim dizajnom zakovic in pločevine, spominjajo na tradicionalne avtomobilske karoserije za časa aktivnega dirkanja Paula Pietscha. Ostre rdeče številke pa utrjujejo vez s številkami dirkalnih avtomobilov.

Ta posebna izdaja je na voljo v štirih različicah in sicer kot klasična ura s tremi kazalci in prikazom datuma s sivo ali antracitno številčnico ali kot kronograf za bolj športen videz s prej omenjenima odtenkoma številčnic. Še cene? Oba kronografa Noramis v posebni izdaji Paul Pietsch bosta na voljo od oktobra dalje po priporočeni ceni 3.250 evrov, medtem ko sta verziji Noramis Date že na voljo po priporočeni ceni 2.100 evrov.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button