NoviceUre

Union Glashütte Noramis Chronograph Limited Edition Sachsen Classic 2023

Vintage kronograf, ki obuja spomine na dobre stare čase, polne bencinskih hlapov.

Union Glashütte je izdal omejeno serijo avtomobilsko obarvanega kronografa linije Noramis, ki je posvečen 20. obletnici relija Sachsen Classic, na katerem se bodo od 17. do 19. avgusta 2023 v okolici Saške zbrali ljubitelji klasičnih avtomobilov.

Za novo zapestno uro je značilna intenzivno rjava številčnica z osrednjimi črnimi in kromiranimi elementi, ki spominjajo na prezračevalne rešetke starodobnih avtomobilov. Kompozicijo številčnice obogatita datumsko okence ob 9. uri in 30-minutni seštevnik ob 3. uri. Pod kupolastim safirnim steklom, z obojestranskim antirefleksnim premazom, sta urni in minutni kazalec prevlečena s Super-LumiNovo za optimalno čitljivost v slabših svetlognih pogojih.

Ohišje velikosti 42 mm x 14,45 mm je izdelano iz nerjavečega jekla in je vodotesno do 100 m. Starinski slog poudarjata še gumba kronografa ter minutna tirnica ob robu številčnice. Na hrbtni strani ohišja je safirno steklo, skozi katerega je viden kronografski avtomatski mehanizem, kaliber UNG-27.S2, ki tiktaka z 28.800 alternancami na uro in nudi do 65 ur rezerve energije navitja.

Komplet ročne ure zaključujeta dva usnjena paščka, in sicer elegantnejši v barvi konjaka ter bolj športen v črni barvi z dirkaškimi luknjami, ki ju je mogoče preprosto zamenjati zavoljo integriranega sistema brez uporabe orodja. Union Glashütte Noramis Chronograph Limited Edition Sachsen Classic 2023, z referenčno številko D012.427.16.297.09, je omejena izdaja na 350 primerkov z maloprodajno ceno 3.600 evrov. Za več informacij obiščite spletno mesto union-glashuette.com.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button