NoviceUre

Union Glashütte Belisar Chronograph Speedster

Klasična motošportna dinamika v naelektreni modri barvi

Najnovejša interpretacija ure Belisar Chronograph Speedster se postavlja z modro številčnico, ki se očitno zgleduje po armaturni plošči športnega avtomobila.

Pred nekaj tedni smo na testu imeli Union Glashütte Belisar Chronograph Speedster v zelenem barvem odteku, več o tem si lahko preberete tukaj. Lansirana edicija je v tehničnem aspektu enaka, kar pomeni, da se predstavlja v okroglem ohišju premera 44 mm, debeline 15,1 mm, s privijačenimi boki, značilnimi za zbirko Belisar.

Gumbi kronografa so oblikovani v stilu motornih valjev, krona pa deluje kot diamant z nagubanim robom za boljši oprijem. Antirefleksno safirno steklo nad številčnico je rahlo zaobljeno, kar potencira retro pridih, medtem ko številčnica navduši z zimzeleno modro podlago.

Podštevilčnice so postavljene v klasični zasnovi 3-6-9, kjer števec ob 3. uri prikazuje 30-minutne intervale kronografa, ob 6. uri je 12-urni števec kronografa, dočim se ob 9. uri nahaja prikaz ”tekočih” sekund časa. Rob številčnice zaključujeta dve merilni skali in sicer na beli podlagi 60-minutna ter na črni prirobni tahimetrična. Za vsakodnevno funkcionalnost poskrbi datumsko okence nad 6. uro ter luminiscenca arabskih številk ur ter kazalcev.

Skozi razstavno steklo hrbtne strani je moč ozreti avtomatski mehanizem, kaliber UNG.27.01, ki nudi do 65 ur energije navitja. Tiktaka z 28.800 alternancami na uro in je opremljen s silikonsko uravnoteženo vzmetjo, zaradi česar je mehanizem manj občutljiv na magnetna polja in temperaturna nihanja.

Modri Union Glashütte Belisar Chronograph Speedster je naprodaj za 3.350 evrov in je količinsko omejen na 388 kosov. Za več informacij o modelu in nakupu obiščite www.union-glashuette.com.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button