NoviceUre

Union Glashütte Belisar Chronograph Moon Phase

Najstarejša komplikacija se predstavlja v elegantno drzni podobi.

Vzhodnonemški urar predstavlja tretjo inkarnacijo elegantnega časomera, ki se zdaj ponaša s kompaktnejšimi merami ohišja, izboljšano avtonomijo navitja ter pestrim barvnim naborom številčnic.

Pri posodobitvi časomera Belisar Chronograph Moon Phase je bila prednostna naloga ohraniti klasičen šarm, kljub temu pa se njegov tehnični aspekt nagiba k sodobni, vsestranski uri – pregovorno temu pravimo športna eleganca, čeprav si pomena ne bi morala biti bolj nasprotna. Skratka, k popularnosti zagotovo pripomore zmanjšan premer ohišja, s prejšnjih 44 na 42 mm. Poleg tega je ohišje zdaj še za 0,55 mm tanjše ter posledično na zapestju deluje bolj elegantno.

Preden načnemo številčnico, se potopimo še v osrčje ure, kjer se zdaj nahaja hišno izdelan avtomatski mehanizem, kaliber UNG-25.S1 s silikonsko ravnotežno vzmetjo, katera ščiti pred magnetnimi polji ter izboljšano energijo navitja do 65 ur, kar zagotavlja daljše delovanje ure.

Prefinjena številčnica na eleganten način prikazuje vrsto informacij. Ob robu so razporejene številke od 1 do 31, ki služijo retrogradnemu prikazu dneva v mesecu s pomočjo kazalca z odprto konico. Sledijo tri podštevilčnice. Funkcije kronografa, poleg sekund osrednjega kazalca, prikazujeta 12-urni števec nad 6. uro in 30-minutni števec pod 12. uro. Slednja podštevilčnica vključuje tudi dva okna, ki prikazujeta dan v tednu in mesec, medtem ko spodnji števec nad 6. uro postreže še s prikazom luninih men s prefinjeno zlato obarvano luna na modrem nebu. Podštevilčnica ob 9. uri vsebuje dva kazalca, in sicer en za 24-urni prikaz poteka dneva in drugi kazalec za prikaz tekočih sekund.

Union Glashütte Belisar Chronograph Moon Phase je na voljo v štirih barvnih kombinacijah. Bela številčnica z modrimi in rožnatimi kazalci, siva tekstura s srebrnimi kazalci ter črna z rožnatimi kazalci. Sivo in črno izvedbo obdaja črn usnjen pašček iz telečje kože z učinkom krokodilje kože, medtem ko se različici z belo številčnico ponašata z enakim stilom paščka, le da v rjavem odtenku. Eleganten časomer z nemško popredalčkano številčnico ter všečnim prikazom luninih men ima priporočeno prodajno ceno 3.350 evrov. Več informacij o časomeru in nakupu najdete na spletni strani proizvajalca Union Glashütte.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button