NoviceUre

Top Time odet v zlato

Tokrat brez dotičnega posvetila cestnih legendam.

Na momente je Breitling kar težko razumenti. Obuditev linije Top Time je imela smisel, saj je posamezna izdaja naslavljala takšno ali drugačno stvaritev z vonjem po bencinskih hlapih. No, z lansiranjem zlate reference, se zastavljena gradnja linije daje pod vprašaj.

Med ljubitelji časomerov kroži govorica, da se redkokdo poistoveti z uro, saj ni lastnik motocikla, ne nosi dotičnih oblačil oziroma v garaži nima Mustanga, Corvette … torej, logično je, da je naslednji korak vsesplošna izdaja, kar pa po mojem mnenju nekako ne sovpada s konceptom portfelja Top Time. Za povrhu še v ohišju narejenem iz 18-karatnega rožnatega zlata.

Razen izogiba navezave časomera ter izbire materiala, ura ohranja izvirni premer 41 mm in debelino 13,3 mm. Tudi ostale specifikacije so podobne ostalim uram v zbirki, kar pomeni, da je vodotesnost odmerjena na 100 m, medtem ko kazalce poganja Breitlingov hišni avtomatski mehanizem, Caliber 01, ki nudi do 70 ur rezerve energije navitja in je viden skozi razstavno hrbtno stran ohišja.

Kupci bodo lahko uro opasali s paščkom iz črnega telečjega usnja, medtem ko je priporočena prodajna cena nastavljena na dobrih 20 tisočakov. Več informacij o samem modelu in nakupu lahko prejmete v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button