NoviceUre

Tissot PRX Powermatic 80 Steel&Gold

Dodatek 18-karatnega zlata za najbolj odmevno zapestno uro lanskega leta.

V lanskem letu je Tissot urarsko sfero zamajal s predstavitvijo modela PRX. Ta se sklicuje na ikonične smernice oblikovanja iz 80. let prejšnjega stoletja, ki velja za obdobje športnih ur na jeklenih zapestnicah.

V začetku leta 2021 je na police prišel Tissot PRX s kvarčnim mehanizmom (o njem smo pisali tukaj), kateremu je v poletju sledila težko pričakovana različica z avtomatskim mehanizmom Powermatic 80 ter kontroverzno tapiserijo na številčnici. Zdaj švicarski urar predstavlja verzijo z integracijo 18-karatnega zlata, oblikovno spremenjeno luneto ter drugačno teksturo številčnice.

Poleg omenjenih oblikovnih sprememb ter dodatka 18k zlata, ki prispeva k dvigu cene zapestne ure (denimo, če luneta tehta 10 gramov, že to nanese dobrih 500 evrov za material), so osnovni gabariti z osrčjem ostali enaki. To pomeni, da ohišje v premer meri 40 milimetrov, debelina znaša 10,9 milimetra, medtem ko je vodotestnost odmerjena na 100 metrov, kljub safirnemu steklu na hrbtni strani ohišja.

Skozi steklo je možno ozreti pogon, hišno prirejeni ETA avtomatski mehanizem, ki nosi blagovno ime Powermatic 80, kar izhaja iz števila ur zaloge energije navitja. Ura je dobavljiva na markantni kovinski zapestnici z zaponko v obliki metulja.

Tissot PRX Powermatic 80 Steel&Gold se ceni na 1.950 evrov, pobližje pa si ga lahko ogledate v butikih Slowatch po Sloveniji.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button