NoviceUre

Tissot dodaja novi referenci v linijo PRX

Najmanjši PRX odslej z zlato in ledeno modro številčnico.

Z modelom PRX drži Tissot vajeti v svojih rokah. Po junijskem lansiranju najmanjše izdaje z avtomatskim mehanizmom, se zdaj predstavljata iteraciji z najbolj zaželenim odtenkom številčnice ter zlatim izgledom.

Konstrukcijsko sta izdaji enaka nedavno predstavljenim črnim, belim, zelenim in temno modrim sorodnikom, o katerih smo pisali tukaj. To pomeni, da je ohišje premera 35 mm in je narejeno iz nerjavečega jekla. Ima obliko soda in ravne brušene površine, ki vodijo v integrirano zapestnico. Navdih zanjo je izvirna zasnova integrirane športne ure PRX iz leta 1978. Kljub manjši velikosti je 35-milimetrska različica enako robustna kot njena večja različica (40 mm) in se enako pohvali s 100 m vodotesnostjo.

S hrbtne strani ohišja je moč ozreti avtomatski mehanizem Powermatic 80 (osnova ETA 2824-2), ki nudi do 80 ur rezerve energije navitja. Tudi ostale specifikacije ročne ure ostajajo enake večjim modelom, kar pomeni integrirano zapestnico z odličnim sistemom zapenjanja, medtem ko ne manjka niti ‘vafelj’ zasnova teksture številčnice. Ledeno modri številčnici se pridružuje še zlata, s katero prihaja tudi zlata PVD prevleka jeklenega ohišja. Zagotovo ni za vsak okus, a je odličen dodatek liniji, ki stavi tako na moške kot ženske oziroma večja ter manjša zapestja.

Novo predstavljena modela bosta kmalu na voljo v butikih Slowatch po Sloveniji, z vstopno ceno 745 evrov za ledeno modro referenco in 870 evrov za ‘zlato’ izvedbo.

Rocco
foto: Tissot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button