NoviceUre

Tag Heuer Monaco Chronograph Skeleton

Futuristična reinkarnacija dirkaške zapestne ikone.

Dirkaški vikend Formule 1 v Monaku je vselej v znamenju … Monaca, Tag Heuerjeve ikonične zapestne ure, ki se je tekom dogodka predstavila v svoji moderni interpretaciji s skeletno številčnico.

Razgaljanje zapestne legende marsikomu ne bo po godu, a dejstvo je, da je linija Monaco klicala po spremembi, saj fama okoli časomera traja že vse od leta 1969. Od takrat je ura bila deležna le malo posodobitev, večinoma le materiali, barve, mehanizmi ter kvaliteta končne obdelave oziroma izdelave. Odprtje številčnice ter prikaz drobovja zagotovo prinaša nove priložnosti širitve portfelja, kot tudi nove stranke.

Kljub temu pri Tag Heuerju niso zaobšli določenih pravil. Tehnične specifikacije ure ostajajo enake, kar pomeni, da so ohišja iz titana ohranila znamenito obliko in premer 39 mm x 39 mm. Vodotesnost prav tako ostaja na referenčnih 100 m. Številčnica še zmeraj vsebuje ključne elemente, kot so podštevilčnice kronografa ter minutna skala, s čemer ostaja dobro berljiva in prepoznavna. Res pa je, da so vse ostale ploske številčnice bile odstranjene, s čemer se je omogočil pogled v notranjost časomera.

Na voljo bodo tri različice, od katerih vsaka slavi drugo obdobje v zgodovini Monaca. Prva, poimenovana Original Blue, je klasična barvna kombinacija modre in rdeče barve, ki temelji na prototipu iz leta 1969. Sledi črno-rdeča različica Racing Red, ki se rahlo zgleduje po izdaji “Dark Lord” iz poznih 70-ih. Nabor zaključuje Turquoise, z drznejšo barvno shemo s svetlimi turkiznimi poudarki na črni podlagi, s čemer deluje sveže in futuristično. Poznavalci boste opazili še eno posebnost, in sicer svetlobni podpis, ki ne daje poudarka berljivosti časa v slabih pogojih, ampak samosvojemu izgledu.

Uro poganja hišni samodejni mehanizem kronografskega tipa, kaliber Heuer 02. To je integrirani kronograf s stebričastim kolesom in navpično sklopko ter bije pri 28.800 vph (4 Hz) s 33 dragulji in nudi do 80 ur zaloge energije. Skozi razstavno hrbtno stran ohišja je mogoče ozreti črn odprt rotor, okrašen s Côtes de Genève.

Kaj pa cene? Tag Heuer je svojo futuristično vizijo Monaca pozicioniral nekoliko višje, zato bo za izvedbi Original Blue in Racing Red potrebno odšteti 10.850 evrov, medtem ko se odbiti Torquoise ceni na 11.400 evrov. Po več informacij o predstavljenih različicah ter možnosti nakupa, vabljeni v butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button