NoviceUre

Tag Heuer Monaco Chronograph Racing Blue

Slava francoski dirkaški dediščini.

Kljub praznovanju 60. obletnice modela Carrera, Tag Heuer ni pozabil na svoj najslavnejši kronograf. Monaco je zaradi svoje kvadratne oblike in dirkaških barvnih odtenkov izjemno privlačen ter zbirateljsko zanimiv, kar priča nova kreacija Monaco Racing Blue, ki časti dediščino motošporta v Franciji.

Če se za hip ozremo v zgodovino dirkanja lahko hitro opazimo, da so se skozi čas barve moštev spremnjale, saj so le-to narekovali sponzorji. V samih začetkih pa so bili avtomobili praviloma odeti v nacionalne barve. Od tod izvirajo britanska dirkaško zelena, italijanska rdeča in nemška srebrna. Francijo je zastopala bogata modra barva, ki jo najbolje reprezentira najuspešnejši cestni bolid svojega časa – Bugatti Type 35, ter tematika dirkališča Circuit Paul Ricard, po katerem je povzeta tematika zapestne ure Monaco Racing Blue.

Modra barva podštevilčnic kronografa se ujema s perforiranim usnjenim pasom ter modrimi oznakami ur na številčnici. Podlaga slednje je srebrna, brušena v stilu sončnih žarkov, kar daje uri nekakšen industrijski pridih. Piko na i ustvarijo dodatki v rumeni barvi, ki jih najdemo na indikatorju 12. ure ter kazalcih.

Razen nove številčnice, se referenca ne postavlja z ničemer drugim, česar ne bi videli že prej. 39-milimetrsko kvadratno ohišje iz peskanega titana zagotavlja lahkotnost nošnje. V notranjosti se nahaja avtomatski mehanihzem, kaliber 11, ki temelji na mehanizmu Sellita SW300-1, in nudi do 40 ur rezerve energije navitja.

Tag Heuer v tem trenutku drži zastavljen kurz. Po številnih jubilejnih Carrerah in skeletnemu Monacu, na všečen način posodabljajo ”prežvečene” časomere. Monaco je zagotovo model, ki kar kliče po dirkaških barvnih kombinacijah, zato ne bi bil presenečen, če se kmalu ne pojavijo še britanksa, nemška in nemara celo kakšna bolj ekskluzivna nacionalna barvna kombinacija (dansa, poljska, portugalska, argentinska …).

Francozi in ljubitelji modre barve so zagotovo navdušeni nad predstavljeno kreacijo Tag Heuer Monaco Chronograph Racing Blue, ki je na voljo le v 1.000 primerkih. Interesenti vabljeni v butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer lahko poskusite srečo z rezervacijo dotičnega primerka. Po drugi strani pa je s ceno 9.000 evrov to eden najdražjih ”neskeletnih” Monacov, ki so trenutno v portfelju, zato ne škodi, če na zapestje poveznete še kakšno drugo referenco.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button