NoviceUre

Tag Heuer Monaco Chronograph Night Driver Limited Edition

Občutek armaturne plošče med nočno vožnjo.

Nemara deluje, kot da Tag Heuer ožema motošportno ikono do onemoglosti, a dejstvo je, da jim vedno znova uspe vzpostaviti zgodbo. Tokrat so Monacu nadeli naziv Night Driver, s katerim nagovarjajo cestne bojevnike vsakdana.

Ključni povod zasnove ročne ure je bila poustvaritev občutka armaturne plošče avtomobila med nočno vožnjo na zapestju. Ta občutek se je dosegel z izkoriščnjem zmogljivosti tehnologije Super-LumiNova, razširjene po celotni številčnici. Za nameček številčnica ostane dobro vidna v temi še 3 ure po tem, ko je izpostavljena umetni ali naravni svetlobi.

Ponoči ali v okolju s šibko svetlobo je temno siv “krog” na sredini številčnice v močnem kontrastu s črno pozlačenimi urnimi in minutnimi kazalci napolnjenimi z modro Super-LumiNova ter sivo lakiranim kronografskim kazalcem, prav tako obdelnim z luminiscenčnim materialom. Zunanjost številčnice se iz hladne svetlo sive barve spremeni v živo svetlečo modro, tako kot števca kronografa ob 3. in 6. uri.

Svetle pike označujejo ure. Tudi oznake, ki označujejo minute/sekunde, svetlo svetijo, kar izboljšuje berljivost. Števci kronografa so spremenjeni v enako svetlečo modro barvo, ki zagotavlja živahen kontrast s črnimi oznakami za minute in ure ter črnimi kazalci, ki označujejo minute in ure kronografa.

Ohišje je izdelano iz titana razreda 5, prevlečenega s črnim materialom DLC (diamantu podoben ogljik) s kombinacijo fino brušenih ter poliranih površin. Vodotesno je do 100 metrov in meri 39 mm x 39 mm. Skozi safirno steklo hrbtne strani ohišja je viden hišni avtomatski mehanizem kronografskega tipa, kaliber Heuer 02. Odlikuje ga črn skeletni rotor in impresivna 80-urna rezerva energije navitja.

Tag Heuer Monaco Chronograph Night Driver (ref. CBL2181.FC6515) prihaja v posebni embalaži, ki spominja na dirkaško dediščino kolekcije z “nomadsko” potovalno torbico, medtem ko se omejena izdaja na 600 kosov ceni na 9.300 evrov. Več informacij o sami uri ter morebitnem naročilu lahko dobite pri podjetju Slowatch, pooblaščenem prodajalcu ur znamke Tag Heuer.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button