NoviceUre

Tag Heuer Carrera Yellow Gold

Črpanje navdiha s preobleke dirkalnika John Player Special iz obdobja Ayrtona Senne.

Tag Heuer Carrera Chronograph je bil ustvarjen 1963 in kmalu postal prva izbira nekaterih najboljših dirkačev formule 1. Od svojega nastanka je ura bila izdana v številnih variacijah, toda tista, ki resnično izstopa, je Heuer Carrera iz rumenega zlata.

Prvi modeli Carrera iz rumenega zlata so bili predstavljeni leta 1970. Heuerjev referenčni model 1158 CHN je bil osebni favorit takratnega izvršnega direktorja Jacka Heuerja. 59 let pozneje, Tag Heuer predstavlja še eno nepozabno izdajo. S čisto črno številčnico, elegantnimi linijami in zlatimi detajli je ta kos poklon ustanovitelju, Jacku Heuerju, ki ravno v teh dneh obeležuje svoj 90. rojstni dan.

Kar zadeva velikost ohišja, Carrera ohranja enaka splošna razmerja trenutne izdaje iz redne proizvodnje, kar pomeni, da premer ohišja znaša 42 mm. Desno stran dopolnjuje krona z gumboma kronografa, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 100 m. Safirno steklo se razprostira nad klasično tri-compax (uporaba “compax” pomeni podštevilčnice) postavitev številčnice, ki se ponaša s pozlačenimi kazalci in indikatorji ur. V zlato je odet tudi logotip blagovne znamke, ki se nahaja pod 12. uro.

Števca kronografa ob 3. in 9. uri prav tako izstopata z zlato podlago in teksturo giljoše (30-minutni in 12-urni). Prikaz datuma s črnim ozadjem in diskretno številčnico ”tekočih” sekund ob 6. uri, se barvno ujema s celotno podobo številčnice. Zadnji del ohišja krasi safirni kristal, skozi katerega je viden dobro znani hišni avtomatski mehanizem, kaliber Heuer 02, ki nudi do 80 ur rezerve energije navitja ter ga krasi črni navijalni rotor.

Zapestna ura Tag Heuer Carrera Yellow Gold, z močnim dirkaškim pridihom, ni članica omejenih serij, in jo blagovna znamka ponuja v svojem katalogu po priporočeni nakupni ceni 20.700 evrov. Več informacij o modelu in kolekcijah znamke Tag Heuer prejmete v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button