NoviceUre

Tag Heuer Carrera Date 36mm

Barvita svežina nove kolekcije zanjo in zanj.

Ob omembi ure Carrera, se nam pred očmi največkrat izriše kronografski zaplet na zapestju osebja v dirkaškem padoku. Vendar prvinska zasnova tega modela je vse prej kot to, na kar nas je opozoril Tag Heuer na salonu Watches&Wonders z lansiranjem posodobljene kolekcije s premerom ohišja 36 mm.

Gabariti se naslanjajo na original in čeprav je dimenzija že poznana v damskem portfelju ur Carrera, so se tokrat snovalci obrali unisex pristop. Posledično je zasnova ur sila preprosta. Okroglo ohišje iz nerjavečega jekla vsebuje štiri barvne variacije številčnic, na katerih so trije ”pozlačeni” kazalce, prostor za datum se nahaja ob 6. uri, pod 12. uro logotip podjetja, medtem ko v indikatorjih ur ne manjka luminiscenca za odčitek časa v slabših svetlobnih pogojih.

Skozi razstavno safirno steklo na hrbtni strani ohišja je moč ozreti delovanje novega avtomatskega mehanizma, kaliber 7, ki temelji na Selliti SW300 in nudi do 56 ur neprekinjenega delovanja. Debitantski mehanizem je zamenjal do nedavnega močno razširjeni avtomatski mehanizem, kaliber 5 z 38-urno rezervo moči.

Vse štiri predstavljene ure so na voljo na jekleni zapestnici s členi v obliki črke H, ki jih na koncih združuje zložljiva zaponka z dvojnimi varnostnimi gumbi. Posamezna referenčna številka Tag Heuer Carrera Date 36mm se ceni na 3.200 evrov, ogled in preizkus zapestne ure na vašem zapestju pa bo kmalu mogoč v butiku Slowatch 1991.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button