NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing

Za športne vikende in dneve preživete v pisarni.

Model Carrera v letošnjem letu praznuje 60. jubilej, zato se moramo kar malce navaditi na lansiranje specialnih izdaj. Po reinkarnaciji originala, Tag Heuer predstavlja časomer v čast Porschejevi dirkalni diviziji.

Posebnost partnerske ure je tako oblikovna poosebitev vozila Porsche 911 ter znamke Porsche.  Izstopa črna keramična luna z vgraviranim oranžnim napisom Porsche. Gumba kronografa na desni strani ohišja spominjata na motorne valje. Krona prav tako vsebuje oranžen insert, medtem ko je 44 milimetrsko ohišje kljub hrbtni strani iz safirnega stekla, vodotesno do 100 metrov.

Črna brušena tekstura številčnice gosti tri števce. Dva za funkcije kronografa in manjši ob 6. uri za prikaz sekund in datuma. Vsebuje kopico oranžnih detajlov, ki celostno delujejo zelo diskretno, in spominjajo na zasnovo avtomobila 911, ki ga oboževalci velikokrat poimenujejo kot volka v ovčjih oblačilih. Da se zagotovijo natančni odčitki v slabih svetlobnih pogojih, so arabske številke v fontu armaturne plošče, prevlečene oziroma obdelane z belo Super-LumiNovo.

Hrbtna stran ure iz safirnega kristala razkriva hišni avtomatski mehanizem Heuer 02, ki ima 33 draguljev, deluje pri 28.800 alternancah na uro, nudi pa do 80 ur energije navitja. Še ena podrobnost v počastitev zavezništva je prilagoditev rotorja, ki je videti kot volan Porscheja 911.

TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche Orange Racing je kombiniran s teksturiranim usnjenim paščkom z oranžnimi šivi. Model z referenčno številko CBN2A1M.FC6526 ni omejena serija in je na prodaj za 6.850 evrov.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button