NoviceUre

TAG Heuer Carrera Chronograph Jack Heuer Birthday Gold Limited Edition

V sedemdesetih letih je Jack Heuer voznikom Ferrarijeve formule 1 podaril 18-karatno zlato uro Heuer Carrera v znak sreče. Ure so zadnji strani imele vgravirano ime voznika, čeprav legenda pravi, da je bila vgravirana tudi njihova krvna skupina.

Približno 40 let kasneje, je TAG Heuer naredi podobno gesto kot sam Jack, s tem ko je izdal TAG Heuer Carrera Chronograph Jack Heuer Birthday Gold Limited Edition. To je sodoben 42-milimetrski 18-karatni kronograf iz roza zlata, katerega je navdihnil tisti znameniti Heuer iz sedemdesetih let z referenčno številko 1158CHN. Mimogrede, to je najljubša ura Jacka Heuerja.

Sodobna prenova se zgleduje po vintage modelu. Na številčnici z diagonalo 42 milimetrov je veliko dogajanja. Na poziciji 3 in 9 se nahajata črna števčka, eden za minute, drugi za ure. V svetu urarstva se takšen prikaz poimenuje ”Panda dial” ali panda številčnica, saj deluje kot glava istoimenske živali. Na poziciji 6 se nahaja datum, nekoliko višje pa števec sekund.

Ohišje je iz 18k roza zlata, vključno z gumbi kronografa in krono. Kazalci in označevalci ur so rožnato-zlate barve, kakor tudi urne označbe. Številčnica je po barvi in ​​videzu opisana kot srebrni opalin. Proti vrhu številčnice se bohoti napis Carrera nad logotipom blagovne znamke. Na dnu številčnice je besedilo z napisom “Heuer 02 80 Hours”, ki se nanaša na mehanizem.

V notranjosti ure se premika Caliber Heuer 02, hišni kronograf z vertikalno sklopko, stolpnim kolesom in impresivno 80-urno rezervo moči – od tod prej omenjeno besedilo na dnu številčnice. Zadnja stran ohišja razkriva vidno nihajočo maso preko safirnega stekla, vgravirano z geslom Jacka Heuerja: “Čas se nikoli ne ustavi, zakaj bi se morali mi?” Vgraviran je tudi podpis Jacka Heuerja, tik pod tem citatom.

Ta slavnostna ura bo omejena na 188 kosov. Poleg omenjenih lastnosti ima ura tudi naneseno neskončno zanko v rožnato zlato barvo, za katero Tag Heuer pravi, da je simbol rojstnega dne Jacka Heuerja. Na voljo je na črnem pasu iz aligatorjevega usnja, ki ima tudi Jackov podpis z zlatimi črkami. Kronograf TAG Heuer Carrera Jack Heuer Birthday Gold Limited Edition je na voljo v prednaročilu po ceni 18.000 švicarskih frankov. Nakup ure bo mogoč z marcem 2021, če bo do takrat seveda ostal še kakšen kos.

Rocco
Foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button