NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph Glassbox Tourbillon

Komplikacija v ''novi modri'' številčnici!

Zadnja leta je zelena barva številčnice skorajda že zasenčila modro. Ni čudno, da ji pravimo kar nova modra! Tag Heuer ničesar ne prepušča naključju, zato je v zeleni odtenek odel svojo najbolj komplikativno Carrero.

Posebnost modela je ta, da ima namesto kazalnika malih sekund, ki je na tri-compax številčnici Carrere običajno pri številki 6, umeščen tourbillon. Turbilloni so stalno vrteče se kletke, ki so zasnovane tako, da preprečujejo učinke gravitacije. Prav tako so videti fantastično kot majhen motor, ki se vrti v srcu mehanizma.

Mehanizem je poznani Heuer02, vendar tokrat različica TH 20-09 s 65-urno rezervo energije navitja. Umeščen je v večje ohišje s premerom 42 mm, vendar ima na splošno enak slog z okroglo obliko, ki je značilen za novo Carrero. Prav tako ima značilno safirno luneto, ki s svojo ukrivljeno obliko dodaja rahlo retro estetiko.

Kar zadeva ceno in razpoložljivost, se Tag Heuer Carrera Chronograph Glassbox Tourbillon ceni na 23.700 evrov, kar sicer spet ni tako veliko, če v obzir vzamemo področje tourbillonov. Na voljo bo v maju 2024, več informacij pa lahko dobite pri zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button