NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition

Oživitev legende kot se šika!

Tag Heuer je svetovno znan po ustvarjanju kronografov v različnih oblikah in velikostih. Če je Monaco s svojim kvadratnim ohišjem najbolj ikoničen in nepozabljiv, je na drugi strani Carrera morda najbolj legendarna.

Leto 2023 je za ta kronograf prav posebno, saj Carrera zaznamuje svojo 60. obletnico, za katero vodstvo ni izgubljalo časa s praznovanjem, ampak so nemudoma ob vstopu v jubilejno leto lansirali zapestno uro Tag Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition.

Lepa elegantna ura z okroglim ohišjem premera 39 mm je narejena iz nerjavečega jekla, celostno podobo pa je navdihnila vintage izdaja z referenčno številko 2447 SN iz poznih šestdesetih let. 2447 SN ostaja ena najbolj priljubljenih in zbirateljskih referenc Carrere v zgodovini, zaradi česar je popoln kandidat za reinkarnacijo jubilejne izdaje.

»SN« v navezi s številkami pomeni Silver Noir, kar ponazarja panda slog srebrne številčnice s črnimi podštevilčnicami. Popolnoma enaka barvna shema je bila uporabljena za sodobno reinterpretacijo. Nadaljnje poklone ‘starodobniku’ je mogoče videti v urnih oznakah ter kazalcih modela 60th Anniversary, v sredini katerih je umeščen črn ‘trak’ za dodatno berljivost. Ne manjka zgodovinska različica logotipa (Tag) Heuer ob 12. uri.

Seveda na predstavljeni uri ni vse zvesto originalu. V letu 2023 se več ne uporablja radioaktivnega tritijevega lumena (iz zelo dobrih razlogov), ampak se namesto tega uporablja sodobna SuperLuminova in posledično je bila oznaka T na številčnici izpuščena. Novinka vsebuje hišni avtomatski mehanizem, kaliber Heuer 02, namesto ‘izvirnega’ mehanizma Valjoux, zavoljo katerega sta se zamenjala položaja 60-minutne in 12-urne podštevilčnice. Sicer pa je Heuer 02 že uveljavljeni znanec, ki se ponaša z impresivno 80-urno zalogo energije navitja.

Tag Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition je omejena izdaja na 600 kosov, s ceno 7.100 evrov. Glede na jubilej, številčno ekskluzivnost in dejstvo, da gre za edino Carrero s premerom 39 mm, v kateri je mehanizem Heuer 02, se zagotovo splača stopiti do butika Slowatch 1991 in preveriti razpoložljivost!

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button