NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph 42mm France Limited Edition

Klasična Carrera odeta v barve francoske zastave.

Z nekaj aktivnimi sivimi celicami se da uganiti, da je ura Tag Heuer Carrera Chronograph 42mm France Limited Edition, regionalno ustvarjena za francoski trg in še to v samo 200 kosih. Pa vendar z gotovostjo trdimo, da gre za eno lepših iteracij modela Carrera doslej.

Francoska izdaja stavi na kozmetične spremembe, medtem ko je ura s tehnične plati enaka klasičnim izvedbam Carrera Chronograph 42 mm. To pomeni, da gre za sodoben časomer z zgodovinskimi elementi zdaj ikoničnega kronografa, rojenega leta 1963, vključno s fasetiranimi ušesi in ravnimi pasovi ohišja. Ura kot takšna je najbolj elegantna izvedba v zbirki Carerra, z gladko polirano luneto, brez tahimetrske lestvice. Na desni strani se nahajajo velika krona in dva gumba kronografa. Številčnica je zaščitena s prirezanim safirnim kristalom, vodotesnost pa je ocenjena na 100 metrov.

Za to francosko omejeno serijo je bistvenega pomena številčnica, ki diskretno prevzema barve francoske zastave – modro-belo-rdeča tema. Vse skupaj se odvija na zrnati matirano modri podlagi, ki jo dopolnjujejo srebrno-beli elementi, kot so podštevilčnice kronografa, sekundna, okence datuma ter logotip, medtem ko za kanček dinamike poskrbijo rdeči poudarki na kazalcu tekočih sekund ter osrednjim kazalcem. To francosko temo dopolnjuje mornarsko moder perforiran pašček, ki se zapira z zložljivo zaponko.

 

Pod zadnjim delom ohišja iz safirja je dobro znan mehanizem, hišni kaliber Heuer 02. Ta avtomatski kronografski mehanizem je opremljen s stebričastim kolesom in navpično sklopko. Deluje na sodobni frekvenci 4Hz in se ponaša z udobno rezervo energije navitja do 80 ur. Pri tej posebni izdaji sta rotor in stebričasto kolo odeta v modro barvo.

Tag Heuer Carrera Chronograph 42mm France Limited Edition bo kot že rečeno na voljo samo v francoskih butikih po ceni 6.350 evrov. V kolikor vam je podoba ure ogrela srce, pa le rezervirajte potovanje v mesto ljubezni!

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button