NoviceUre

TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 02T 

TAG Heuer raziskuje nove teritorije s čudovito kreacijo športnega Tourbilliona.

V letu 2016 je TAG Heuer pretresel urarsko industrijo, ko je predstavil Carrero Tourbillion za vsoto manj kot 15 tisočakov. Časomer je nemudoma požel zanimanje in zgodba je dobila svoje nadaljevanje.

Kaj pravzaprav je tourbillion? To je specifično vpetje nemirke, ki izniči negativen vpliv gravitacije, s tem pa pripomore k točnosti urnega mehanizma. Abraham Louis Breguet ga je zasnoval že leta 1795, medtem ko je njegova izdelava izjemno zapletena, kar znatno vpliva na ceno ure.

TAG Heuer Carrera Caliber Heuer 02T z letnico 2021 je premierno opremljen z zapestnico, ki je izdelana je iz titana, kakor tudi ohišje s premerom 45 mm. Športna zapestna ura se od svojih prejšnjih izvedb razlikuje po zapolnjeni številčnici, ki ima v območju 6. ure izrez za predstavitev ”letečega” tourbillona.

TAG Heuer je izbral številčnico v modri barvi z motivom sončnega osipa, ki ponuja prijeten kontrast s srebrnimi detajli. S tem ima Carrera Caliber Heuer 02T precej drugačen videz kot prejšnji modeli s skeletno zasnovo.

Modro številčnico dopolnjuje keramična luneta s tahimetrično skalo ter gumijasti vložki na kroni in gumbih kronografa. Na zadnji strani je skozi safirno steklo možno občudovati nihajko avtomatskega mehanizma, ki je dobila modro PVD prevleko, da se ujema s celostno podobo ure.

Caliber Heuer 02T se ponaša z velikodušno 65 urno zalogo energije, vodotesnost je odmerjena na 10ATM oziroma 100 metrov, medtem ko certifikat kronometra priča o natančnosti mehanizma. Izdaja je omejena na 250 kosov, cena posameznega primerka pa znaša 19.900 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button