NoviceUre

Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver

Barva, ki ustvari najboljši kontrast!

TAG Heuer širi barvno shemo potapljaške linije Aquaracer Professional 300 z modelom Orange, ki je brez dvoma najbolj izstopajoča različica do zdaj.

Zgodovina oranžne barve na potapljaških urah je pravzaprav legendarna. Kot pravi mit, so urarji iskali najboljšo barvo za številčnico ure, ki bi zagotovila čitljivost v mračnih globinah jezera Neuchâtel. Doxa je bil tisti urar, ki je sčasoma ugotovil, da ima oranžna barva optimalen kontrast z modro vodo, zahvaljujoč temu, ker je na nasprotni strani barvnega kolesa. Od takrat dalje se med urarji, vključno s TAG Heuerjem, vije dolga tradicija uporabe oranžne barve na potapljaških urah.

Oranžna barva zelo dobro dene svežemu modelu Aquaracer Professional 300, tako zaradi bogate zapuščine iskanja ”prave” barve, kot tudi iz ljubega dejstva, da je zabavna/živahna. Poleg tega je v čudovitem kontrastu s črno keramično luneto. Kljub novi barvi gre za enako uro, ki smo jo spoznali pred 12 meseci, kar pomeni, da oranžna številčnica leži v ohišju iz nerjavečega jekla premera 43 mm, medtem ko kazalce poganja avtomatski mehanizem Caliber 5.

Potapljaška ura kot celota je odličen dodatek k ponudbi modelov Aquaracer, škoda je le, da je mehanizem Caliber 5 v teh dneh že malce ”iztrošen”. Ponaša se s solidnimi zmogljivostmi, vendar mu specifikacije kazi zgolj 38-urna rezerva moči, sploh če vzamemo v obzir, da je urar predstavil še en model, ki se ponaša z 72-urno zalogo energije. Kakorkoli, oranžni Aquaracer bo na voljo v mesecu maju, pobližje pa si ga boste lahko ogledati tudi v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button