NoviceUre

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph

Tiktakanje s pomočjo energije sonca.

Na letošnjem dogodku Watches & Wonders je TAG Heuer dodobra izpilil linijo Aquaracer, a je za prihranil še enega asa v rokavu – Aquaracer Professional 200 Solargraph.

Pod nazivom Solargraph se nahaja kvarčni mehanizem TH50-00, ki ga žene sončna energija. Takšno zasnovo ”pogona” je v zadnjih letih predstavilo kar nekaj znamk, a za TAG Heuer uporaba te tehnologije predstavlja prvenec. Zadeva deluje tako, da sončni žarki pronicajo skozi prosojno številčnico, kjer se pretvorijo v energijo, ki se shrani v baterijo mehanizma Solargraph.

Zgolj 2 minuti izpostavljenosti soncu sta dovolj, da ura ”teče”cel dan, medtem ko 19-urno polnjenje baterije s pomočjo sončnih žarkov vzpostavi 6-mesečno avtonomijo delovanja ure. Novi mehanizem obenem eliminira pogosto in nadležno menjavo baterij, saj naj bi ”akumulatorček” mehanizma Solargraph vestno služil shranjevanju energije kar 15 let!

Ni pa samo mehanizem tisti, ki Aquaracerja Professional 200 Solargraph naredi osupljivega. Tako kot 40-milimetrsko kovinsko ohišje, se s črno DLC prevleko ponaša tudi luneta. Slednja je edinstvena za vsako uro, saj zeleni lumen zasije v unikatnem vzorcu, glede na obdelavo DLC. Preostali elementi so poznani s standardnega Aquaracerja, vključno s kazalci in indikatorji ur, ki svetijo v modri oziroma svetlo zeleni barvi.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph, na voljo na črnem paščku iz kavčuka, bo pot v butike našel letošnjo jesen.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button