NoviceUre

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Outdoors

Vsestranska robustna ura zanjo in zanj.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 je najnovejša pridobitev potapljaške zbirke. In če je lani predstavljeni Aquaracer Professional 300 s 43 mm velik, se ta nova ura predstavlja v manjši, mogoče celo najljubši dimenziji ohišja 40 mm.

Švicarski proizvajalec to zapestno uro reklamirana kot “Outdoor”, kar naj bi signaliziralo, da je primerna za vse zunanje športne aktivnosti kot so kolesarjenje, pohodništvo, tek, igranje ekipnih športov in ne samo za potapljanje.

Kovinsko ohišje premera 40 mm je na voljo na zapestnici iz nerjavečega jekla s kombinacijo brušenih in poliranih površin, podobnim prejšnjim različicam Aquaracerja. Ne manjka sodoben dizajn zaponke TAG Heuer z možnostjo finega (mikro) prilagajanja. Poleg manjše velikosti ohišja ima sveža izdaja drugačno enosmerno luneto, katera je zdaj namesto iz keramike narejena iz nerjavečega jekla in ima vgravirano 60-minutno skalo.

Nova kolekcija Aquaracer 200 obsega tako avtomatske kot kvarčne mehanizme. Ločili jih boste bo izgledu in sicer imajo avtomatski modeli premera 40 mm na številčnici vzorec vodoravnih črt z učinkom fumé v modri ali črni barvi ter prikaz datuma ob 6. uri. Čeprav ima kvarčni model enake vodoravne črte, le te povezuje učinek sončnih žarkov (v nasprotju z gradientom pri avtomatiku) in je na voljo samo v konfiguraciji brez datuma s črno ali srebrno številčnico.

TAG Heuer je gravuro klasične potapljaške čelade, ki je nekakšen zaščitni znak linije Aquaracer, zamenjal z gravuro kompasa, ki naj bi predstavljal vso širino zmogljivosti zapestne ure na prostem. Za tem zaprtim ohišjem se skriva mehanizem TAG Heuer Caliber 5 Automatic, ki nudi do 38-ur zaloge energije.

Z novo kolekcijo TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Outdoors proizvajalec cilja na širši spekter kupcev, zato je še kako pomembna cenovna pozicija. Za 40 mm model z avtomatskim mehanizmom zahtevajo 2.600 evrov, medtem ko se kvarčni (baterijsko gnani) model v enaki velikosti ceni na 1.950 evrov.

Vzporedno z 40 mm zastavonošo se predstavlja tudi kolekcija velikosti Aquaracer Professional 200 Outdoors v dimenziji ohišja 30 mm, ki je na voljo tako z avtomatskim kot kvarčnim mehanizmom, z ali brez diamantov ter razumljivo v različnih barvnih kombinacijah. Cena vstopnega kvarčnega modela znaša 1.850 evrov, avtomatski mehanizem ceno dvigne na 3.200 evrov, dodatek diamantov pa na 4.450 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button