NoviceUre

TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver

Ura, ki se zlepa ne ustraši globine.

Na dogodku Watches & Wonders je znamka TAG Heuer tako lani kot letos v središču imela kolekcijo Aquaracer Professional, z malenkostno razliko, saj se aktualna izdaja lahko potopi do 1.000 metrov globoko.

TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver sicer ni prvi model znamke, ki se ponaša s to štirimestno številko. Njihove ure so takšne ”pritiske” obvladale že med letoma 1982 ter 1984. V mnogih pogledih je zato novo predstavljeni Aquaracer Professional 1000 Superdiver nekakšen hibrid med potapljaško dediščino švicarskega urarja in Aquaracerjev, kot jih poznamo danes.

Za doseg 1.000 m, se ura ponaša z ohišjem premera 45 mm, narejenega iz titana s trdnim hrbtnim delom iz nerjavečega jekla. Za nameček ima na levi strani ohišja tudi pravokoten helijev izstopni ventil, s črno prevleko DLC, za zaščito mehanizma pred spremembami tlaka. Posledično, pa je zaradi slednjega bila odstranjena tudi ciklopova leča nad datumom, saj lahko v nasprotnem primeru pod pritiskom vpliva na celovitost safirnega kristala.

Stilsko ohišje ohranja bistvene elemente dizajna Aquaracer, fasetirano 8-kotno obliko z 12-robno keramično luneto. Ta ima debel oprijem, ki spominja na prevelike ”zobe” modela Super Professional iz leta 1984. Poleg tega je krona (prevlečena z DLC, da se ujema s helijevim ventilom) dobila izrazito zaščito.

Številčnica modela Aquaracer Professional 1000 Superdiver prav tako izvira iz lansko leto predstavljenega modela 300, le da je bila malenkostno prilagojena za ekstremne globine. Vsebuje enako gravirane vodoravne črte, katerih vmesni intervali so povečani zavoljo boljše čitljivost. Prav tako so velikostno posodobljeni urni, minutni in sekundarni kazalec z oranžnimi poudarki.

V notranjosti ohišja se nahaja avtomatski mehanizem kalibra TH30-00, podjetja Kenissi Manufacture SA, ki ga je izdelalo izključno za Tag Heuer. Kenissi velja za enega najboljših proizvajalcev mehanizmov, ki ga je prvotno ustvaril Tudor. Glede na specifikacije ima TH30-00 70-urno rezervo moči ter se ponaša s certifikatom za kronometer COSC. Antimagnetne lastnosti in odpornost na udarce pomenijo tudi, da je ura kvalificirana za certifikat ISO 6425, najzahtevnejši standard in akreditacijo za potapljaške ure.

TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver se bo na policah znašel v začetku poletja. Priporočena cena je nastavljena na dobrih 6.500 evrov, vsekakor pa vabljeni na ogled in preizkus potapljaških zapestnih modelov TAG Heuer v butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button