NoviceUre

Svež obraz retro klasike

Glashütte Original predstavlja model Seventies Chronograph Panorama Date s temno modro številčnico.

Glashütte Original s svežim retro kronografom slavi sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Najnovejša različica zapestne ure, ki spominja na televizijski ekran, se tokrat postavlja z elegantno temno modro številčnico ter tradicionalno kakovostno izdelavo.

Ohišje iz nerjavečega jekla, z merami 40 mm x 40 mm in z zaobljenimi vogali, je glavna značilnost linije časomerov Seventies. Slednje daje uri vintage videz, tako prefinjen kot nezmotljiv. Novi model ponuja možnost izbire med štirimi paščki in sicer modro aligatorjevo usnje Louisiana, rjavo-sivo nubuk usnje, črn pašček iz kavčuka ter kovinska zapestnica v celoti izdelana iz nerjavečega jekla.

Na osupljivi temno modri številčnici z učinkom sončnih žarkov, se podpis manufakture Glashütte Original Panorama Date nahaja tako ob 6. uri, kjer je mesto za prikazu datuma, in 12-uri, pod katero se nahaja števec z 12-urnim prikazom kronografa (merjenega časa). Oba števca sta barvno usklajena in imata bele številke, postavljene na modro podlago.

Detajlno izboljšani sta tudi manjša števca – levi za prikaz tekočih sekund v katerem se nahaja še manjši prikaz zaloge energije navitja ter desni števec kronografa 30- minutno skalo. Zahvaljujoč funkciji flyback kronograf pa je možno ponovno merjenje časa prožiti brez predhodne zaustavitve.

Čeprav Chronograph Panorama Date povzema videz iz sedemdesetih let, v njem tiktaka sodoben avtomatski mehanizem, hišne ”krvi”,  kaliber 37-02 opremljen z vrhunsko rezervo energije do 70 ur ter mojstrskimi zaključki tradicionalnega urarstva Glashütte.

Najnovejša različica Seventies Chronograph Panorama Date s temno modro številčnico je na voljo pri uradnih prodajalcih Glashütte Original po ceni 13.200 evrov.

Rocco
foto: Glashütte Original

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button