NoviceUre

Sinn EZM 13.1 Diving Chronograph

Preprosto funkcionalen potapljaški pripomoček, z nevsakdanjim trikom.

Sinn predstavlja osveženi model EZM, potapljaško uro, katere kratica nemške zloženke Einsatzzeitmesser v prevodu pomeni časomer za misije.

V poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja ustvarjena zapestna ura, precej preprosto združuje idejo potapljaške ure s kronografom, z izjemno jasnem in funkcionalnem videzu. V več kot dveh desetletjih je mesto našla na zapestjih ljubiteljev, kot tudi profesionalnih vojaških enot.

Kot nakazuje dodatek v imenu 13.1, je Sinn EZM v letu 2022 prejel malenkostno osvežitev. To pomeni, da ohranja veliko robustno ohišje s premerom 41 mm in debelino 15 mm, kar je sicer veliko, če v obzir ne vzamemo vodotesnosti do 500 m. Tako ohišje kot opcijska jeklena zapestnica sta narejena iz brušenega matiranega nerjavečega jekla, dodana je črna luneta iz titana, antireflektiven safirni kristal na številčnici ter razpoznavna postavitev krone ter gumba kronografa na levo stran ohišja. Mogoče še največja sprememba je vidna na številčnici, kjer so arabske številke nadomestili luminiscenčni indikatorji ur.

V zajetnem ohišje se nahaja avtomatski mehanizem SZ02, ki temelji na mehanizmu Valjoux 7750 s 26 dragulji, in ponuja do 45 ur rezerve energije. Sinn EZM 13.1 je na voljo v različnih kombinacijah in sicer je na ohišje možno pripeti brušeno jekleno zapestnico z zložljivo zaponko, črnem gumijasti pašček ali usnjen pašček.

Ura Sinn EZM je ob potapljaškem U1 in pilotskem 104, ena najbolj cenjenih in iskanih ur proizvajalca s sedežem v Frankfurtu. Cena prenovljenega modela je nastavljena na 2.650 evrov (usnjen ali kavčuk pašček) oziroma 2.850 evrov v kombinaciji z jekleno zapestnico.

Rocco
foto: Sinn

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button