NoviceUre

Seiko navdušenci, pozor! Avstralci deležni kolekcijskih primerkov

Eucalyptus in Noosa sta novi omejeni izdaji japonskega proizvajalca.

Seiko predstavlja dve omejeni izdaji potapljaških ur kolekcije Prospex, ki tematsko predstavljata deželo tam spodaj – Avstralijo.

Čeprav bosta obe uri na voljo le na južni polobli, na kontinentu med Tihim in Indijskim oceanom, vsekakor ni odveč vreči oko na všečni izdaji, ki bosta za povrh še številčno omejeni na 1.000 primerkov. Zagotovo tukaj govorimo o zbirateljskem materialu.

Izdaja SRPJ53K “Eucalyptus” temelji na najbolj znani potapljaški uri Seiko, želva (ang. turtle). Ohišje se ponaša z zajetnimi 45 mm premera, a vsekakor vso pozornost pritegne osupljiv zelen preliv številčnice, s končno obdelavo, brušeno v obliki sončnimi žarki. Ta pričara podobe naslovnega evkaliptusa, ki se lesketa v avstralskem soncu. Številčnica je barvno usklajena z olivno zeleno luneto in svetlo rumenim sekundnim kazalcem, ki pomaga pritegniti pogled v osrčje številčnice.

Za pogon ure skrbi Seikov avtomatski mehanizem, kaliber 4R36, ki zmore shraniti do 41 ur energije navitja. Cena limitirane edicije za avstralski trg v našem denarju znaša okoli 620 evrov.

Druga avstralska ekskluziva je SPB347J “Noosa”, ki temelji na potapljaški uri Seiko Sumo, katerega ohišje prav tako v premer meri zajetnih 45 milimetrov. Posebnost je zopet številčnica, ki sicer ima klasične potapljaške barve modro-črnega preliva. Vendar, medtem ko gre gradient običajno od svetlega do temnega na navpični osi, kar predstavlja odsotnost svetlobe s potopom v globino, gre pri »Noosa« modelu od temnega do svetlega.

Nič narobe. Noosa je namreč ime zelo znane plaže v avstralskem Queenslandu, zato je gradient na uri prikazan v smislu, da stojite na obali in gledate v morje, ki proti obzorju postaja vse globlje. ”Diverja” poganja avtomatski kaliber 6R35, ki ima 70-urno rezervo energije navitja, zato je nekoliko bolj uporaben kot kaliber 4R36 v modelu SRPJ53K. Res pa je, da je boljši mehanizem povezan z višjo ceno, ki za model Seiko Prospex SPB347J “Noosa” znaša 1.500 AUD (približno 1.040 evrov).

Rocco
foto: Seiko

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button