UreZanimivosti

Rolex zaključuje proizvodno teh markantnih zapestnih ur!

Znana je lista izbirsanih modelov!

Z novo lansiranimi modeli prihaja tiho ukinitev Rolexovih ur v sklopu dogodka Watches & Wonders 2024. Tukaj je kratek pregled ur, ki jih je Rolex ukinil z 9. aprilom 2024.

Rolex Daytona Le Mans 126529LN


Ena najbolj zaželenih in hkrati redkih Rolexovih ur je bila Rolex Daytona “Le Mans” z referenčno številko 126529LN. Posebnost tega modela je bila tudi njegova nedosegljivost za veliko večino VIP strank švicarske urarske znamke. Rolex Daytona Le Mans je bila v proizvodnji od junija 2023 do aprila 2024. V bistvu je to Daytona iz 18k belega zlata s črno keramično luneto z rdečo oznako “100” v čast stoletnici dirke v Le Mansu.

Rolex Datejust 36 126200 in 126233

Rolex Datejust s palmovimi listi je prav tako dobil nogo v letu 2024. Te lasersko jedkane številčnice so bile čudovito izdelane, saj so prikazovale globino in fascinantne svetlobne igre med svetlimi in temnimi površinami. Produkt Rolexovega hišnega znanja je bil ukinjeni po samo treh letih proizvodnje.

Kolekcija Rolex Yacht-Master II

Zelo redko je, da Rolex opusti celotno kolekcijo. Yacht-Master II je bil posodobljen pred nekaj leti s kazalci v slogu Rolex »Professional«, ki so nadomestili ravne kazalce, kateri so debitirali leta 2007, sicer pa je ”jahtarska ura” ostala v veliki meri nedotaknjena.

To so najpomembnejše in opazne novice o ukinitvi ur Rolex v letu 2024. V naslednjih dnevih bomo pozorni še na ostale modele, če se nam je nemara kakšna ukinjena referenca izmuznila.

Rocco
foto: Rolex

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button