NoviceUre

RGM Model 600 Chronograph

Ameriški kronograf za patriotske pilote.

Podjetje RGM Watch Co., s sedežem v Pensilvaniji, je predstavilo svojo najnovejšo kreacijo Model 600 Chronograph. Model 600 Chronograph (M-600) uteleša pridih starodobnih vojaških kronografov in zdi se, da je izdelan v skladu z visokimi standardi podjetja RGM.

Čitljivost je prednostna naloga tega preprostega vojaškega dizajna. Preprosto berljive bele arabske številke na črni podlagi, skupaj s števcema ”tekočih” sekund ob 9:00 uri in seštevalnikom minut ob 3:00 uri, zagotavljajo ravnovesje številčnice. Za berljivost pri šibki svetlobi se X1 SuperLumaNova uporablja na markerjih ur in kazalcih.

Ohišje je tudi dokaj enostavno zasnovano, s premerom 42 mm ter debelino 12,4 mm. Širino ušes meri 22 mm, zato bo uro možno nositi tudi na večjih zapestjih. Ohišje kronografa je zaključeno v satenasti izvedbi, kakor tudi hrbtna stran ure. Zanimivo je še, da je ta zapestna ura prvi serijski model podjetja RGM s škatlastim safirnim kristalom. Izbira slednjega je dobra iz dveh razlogov in sicer časomeru doda določeno vintage estetiko ter je nekoliko tanjši v primerjavi z visoko kupolastim kristalom.

Za pogon kronografa M-600 skrbi avtomatski mehanizem Valjoux 7753, ki omogoča 48-ur delovanja. Cena lične zapestne ure z letalsko-vojaško inspiracijo znaša. 4.250 ameriških dolarjev.

Rocco
foto: RGM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button